FC Tempo Praha

U14: Lekce z produktivity

29.11.2016 15:00   Tomáš Zajíček  

Tempáci na závěr podzimu prohráli v Ústí nad Labem.

Poslední letošní mistrovské utkání jsme odehráli za mrazivého počasí v Ústí nad Labem. Z prvního vzájemného střetnutí si soupeř odnesl výraznou prohru, a tak nám měl co vracet.

V úvodu utkání nám soupeř jasně ukázal, kdo je doma a kdo bude diktovat tempo hry. Během první desetiminutovky si Ústí vypracovalo POUZE dvoubrankový náskok díky Filipovi v naší bráně a díky vlastní nekvalitě v zakončení. V tomto úseku hry se v našem výkonu objevovalo velké množství nepřesností, nedůrazu a zbrklosti. Po druhé inkasované brance však došlo k výraznému zkvalitnění našeho herního projevu a obraz hry se zcela obrátil.

Druhá polovina úvodního dějství se již téměř výhradně odehrávala před bránou soupeře, kterému se jen tu a tam podařilo vymanit z tlaku. Problém mu hlavně působil aktivní presink Tempáků, který přinesl řadu šancí. Bohužel se nám povedlo vsítit pouze jedinou branku, a to z pokutového kopu, kterého se ujal Vitík. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1 pro domácí, ale s velkou nadějí na obrat.

Jako vždy, o poločase v kabině padlo mnoho rad a pokynů, jedním z nich: "Do druhé půle vstoupíme aktivně a budeme ještě DŮRAZNĚJŠÍ...

... 45. minuta (10. min druhého poločasu) a Tempo prohrává 1:4. To se samozřejmě stane i  lepším týmům, zamyslet se však je třeba nad způsobem, jakým jsme branky obdržely. Hlavně poslednímu inkasovanému gólu předcházel nedůraz a nezájem některých našich jedinců.

Tempákům se ve druhé půli povedlo několik pohledných brejkových situací dotažených až do vyložených brankových příležitostí, avšak bez gólové tečky. Jinak je nutno si přiznat, že ve druhé půli nám již viditelně docházely síly a hrálo se převážně na naší polovině hřiště.

Při velké porci štěstí jsme mohli doufat aspoň v remízu, na druhou stranu Ústí si vypracovalo také mnoho příležitostí, a proto se dá říct, že konečný výsledek 4:1 je dobrou vizitkou pro oba brankáře.

V tomto utkání jsme na straně Tempa mohli vidět několik velmi dobrých individuálních výkonů založených na důrazu, aktivitě a nasazení až do poslední vteřiny. Tyto tři zmíněné atributy může předvést jakýkoliv hráč bez rozdílu. Pokud si to však neuvědomíme a nebudou to praktikovat všichni naši hráči, pak budeme vždy svědky pouze dobrých individuálních výkonů, nikoliv dobrého TÝMOVÉHO výkonu.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 4:1 (2:1)