FC Tempo Praha

U10: Tři akce za víkend

29.11.2016 15:29   David Perl  

Tým se rozdělil na tři akce hráčsky i trenérsky.

Na hřišti Loko Vltavín jsme nastoupili v sestavě Beránek M., Kacbuda, Pešek, Štěpánek, Neumann, Hejna, Kalika. Do utkání, které spadalo do soutěže zimní ligy, jsme vstoupili až přehnaně opatrně a při bránění i poměrně laxně. Směrem do útočné fáze byli naši hráči velmi kreativní a velmi často jsme zkoušeli obcházet soupeře jeden na jednoho i více s míčem u nohy. To vidím velmi pozitivně. Ovšem co se týče návratu do obrany a přístupu k osobnímu bránění - tam jsme první část utkání prohrávali na plné čáře. Toho soupeř využil a vstřelil několik branek. Naše hra se však začala lepšit a po společném rozhovoru jsme zlepšili přistupování k obranným činnostem. Stejně tak jsme byli důraznější i v útočné fázi a podařilo se nám začít korigovat výsledek. Naše snaha byla odměněna několika pěknými góly po velmi vydařených akcích. Hra byla velmi vyrovnaná, Tempáci se velmi snažili strhnout výsledek na svou stranu, avšak počáteční náskok soupeře se nám již dohnat nepodařilo i přesto, že jsme k vyrovnání byli velmi blízko. Obecně chci kluky pochválit za zlepšený výkon ve druhé části zápasu. Důležitý je fakt, že jsme zápas nezabalili za velmi nepříznivého stavu a s chutí jsme hráli až do konce. Nechci z kluků nikoho individuálně vyzdvihovat. Byl bych rád, kdyby jsme nyní po dobrém výkonu navázali na jeho pozitivní aspekty a pokračovali dále v individuálním růstu hráčů. Celkový výsledek zápasu 10:8 ve prospěch Loko Vltavín.
Martin Hamada

Dne 26.11. jsme se zúčastnili turnaje Jihovýchodní ligy, který se konal v areálu ČAFC. Naši kluci sehráli sedm zápasů. Turnaj jsme začali prohrou, nutno říci, že opravdu zaslouženou. Ve zbylých šesti zápasech jsme pětkrát zvítězili a jednou remizovali. K naší radosti jsme obsadili první místo s konečným skóre 28:8. Především číslo vstřelených branek nám udělalo radost. Nejlepším střelcem celého dopoledne se stal Ondra Pešák, který vstřelil devět branek a byl jednoznačným tahounem našeho týmu. Za zmínku však stojí výkon celého mužstva. Hráli jsme týmově, ochotně a z kluků byl cítit hlad po vítězství. Některé branky jsme vsítili z hezkých akcí, které vedly po stranách hřiště. Jiné z razantních střel ze střední vzdálenosti a některé pramenily z našeho dostatečného důrazu před brankou soupeře. Co však budeme muset zlepšit, je náš pohyb po hřišti, kdy jsem musel kluky občas pobízet k větší aktivitě. Celkově však hodnotím sobotní dopoledne jako velmi vydařené. Myslím si, že si turnaj užili jak rodiče, tak především samotní kluci, kteří měli z vítězství velikou radost.
Martin Jelínek

V týž den jsme odehráli ještě jeden zápas. Tentokrát doma na dvě hřiště proti týmu Jinočany/Rudná. Každý zápas by měl mít nějaký cíl. Tím je samozřejmě výhra, ale i způsob jak se k ní dopracovat. Dnes jsme se s klukama domluvili, že jim do zápasu jako trenéři nebudeme moc zasahovat, že se mohou řídit sami a pomáhat jim v tom může ten, kdo zrovna střídal. Nakonec i to střídání jsme nechali na nich samotných a musím uznat, že i když by se zdálo, že by tak mohly vznikat neshody, kluci se vždy dokázali dobře domluvit. Zatím lze asi těžko říct, jestli to bylo kvalitou soupeře, nebo tím, že měli kluci pocitově větší volnost, každopádně na každém, kdo byl na hřišti, byla dneska vidět chuť hrát, nikam se neschovávat a neustále něco vymýšlet.

Ještě bych se krátce zmínil, proč je důležité hrát i proti soupeřům, kteří třeba nedosahují úrovně těch top týmů. Co je asi každému jasné, je sebevědomí. Bezprostředně po takovém zápase je pro většinu fotbal ta nejlepší věc na světě a přenáší si to dál do tréninků.Další důležitou věcí jsou situace před brankou soupeře. V zápasech proti Slavii, Spartě, Dukle, atd ... se sice učíme dělat vše v plné rychlosti, máme možnost si mnohokrát vyzkoušet rozehrávku od brankáře, ale co už se tam neobjevuje v takovém počtu je zakončení. Když se pak do něj dostaneme, chybí nám tam klid a taková větší rutina. Myslím, že to bylo hodně vidět poslední zápasy se Spartou a hlavně na Slavii. V tréninku to kluci mají, ale zápas to nenahradí a pak je právě ku prospěchu hrát takové utkání, kde se zakončuje pořád.
David Perl

Zápasy:

Loko Vltavín - FC Tempo Praha
FC Tempo Praha - TJ Sokol Jinočany