FC Tempo Praha

Muži A: Lekce z produktivity

20.2.2017 23:26   Petr Vanko  

Mladý tempácký tým sbíral zkušenosti proti zkušenému týmu Královic.

Teplota již nebyla hluboko pod bodem mrazu, a tak klima na další přípravné utkání s Královicemi bylo mnohem příznivější. Sice se pár kapek během druhého poločasu sneslo z nebes, ale nikterak to neovlivnilo kvalitu terénu, či zápasu.

Bohužel musíme říct, že zkušenější soupeř nám udělil lekci z produktivity a odnášíme si porážku. Dlouho to tak však nevypadalo, protože jsme hráli aktivně a většinu času strávily Královice okolo vlastního pokutového území. Brzy jsme se ujali vedení. Nejprve jsme dokázali zazdít obrovskou šanci na brankové čáře, ale to nás tentokrát mrzet nemuselo. Klouček byl totiž faulován a pokutový kop proměnil Kadlec - 1:0. Prakticky za okamžik odcentroval Frei a Hurka byl dostatečně šikovný, aby míč dostal do sítě - 2:0. Hosty jsme k ničemu nepustili, ale vlastní hrubka nás stála snížení. Místo odkopu jsme šli do kličky dvěma hráčům ve vlastním pokutovém území a soupeř snadno snížil - 2:1. Do poločasu jsme pokračovali v aktivní hře, ale žádný náš pokus se už neujal. Královce mohly do šatny vyrovnat, Tylšar však z přímého kopu trefil břevno.

Ve druhé polovině nám zkušený soupeř udělil lekci z efektivní hry a proměňování šancí. Nutno říct, že naše naivní bránění zkušeným útočníkům soupeře život značně usnadnilo. Nejprve jsme po výkopu brankáře dvakrát prohráli souboj, míč dvakrát dopadl na zem a po druhém odrazu jej Pospíšil nekompromisně napálil do sítě - 2:2. Na tuto branku jsme ještě nalezli odpověď. Krásnou kombinační akci po ose Kadlec - Kolařík podtrhl nabíhající Schwank a míč byl v brance - 3:2. Náš tým mohl náskok navýšit, ale tři obrovské šance jsme nedali, a tak přišel trest. Další obrovská hrubka, tentokrát v rozehrávce a Formáček potvrdil své střelecké kvality - 3:3. Následně se po souboji jeden na jednoho kopala zaslouženě penalta a Královice vedly - 3:4. Vše jsme pak podtrhli těsně před koncem, kdy náš obránce minul míč a v situaci 2 na 1 se Pospíšil s Formáčkem znovu dopracovali až ke gólu - 3:5. Výsledek tak vyzněl dost krutě a klobouk dolů před produktivitou útočníků Královic.

Trenér Petr Vanko: "Věřím, že pro diváky velmi atraktivní podívaná. Dostali jsme lekci ze zkušenosti a produktivity a věřím, že mladí kluci se poučí a půjdou zase nahoru. Herně jsme určitě obstáli a troufám si tvrdit, že jsme byli soupeři minimálně rovnocenným soupeřem. Zápas se zlomil za stavu 3:2, kdy jsme měli tři tutovky na rozhodnutí a naopak hosté proměnili prakticky vše, co měli."

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Královice 3:5 (2:1)