FC Tempo Praha

Muži A: Vydařená generálka

19.3.2017 14:36   Petr Vanko  

Tempo zvládlo duel na přírodní trávě v Uhříněvsi, zvítězilo přesvědčivě 4:1.

Generálku před jarní částí obstaral zápas v Uhříněvsi. Domácí hrají druhou skupinu I. A třídy, takže jistě dobrá konfrontace před zápasem v Bohnicích.

Rovněž pro nás bylo dobré, že jsme mohli hrát na přírodní trávě, a zejména v úvodních minutách to pro nás byl trochu "šok". To domácí využili a dostali se do dvou nebezpečných situací. Jednu zlikvidoval Pacovský a střelu vyrazil na rohový kop a druhou výborným obranným zákrokem Šváb. Náš tým se postupně dokázal aklimatizovat a po výborném napadání a přihrávce Barocha se z těžké pozice prosadil Frei - 0:1. Náš náskok pak mohl narůst z několik rohových a přímých kopů, ale Patrik Geissler trefil spojnici a další závary vyřešila obrana Uhříněvsi. Pak šel Frei sám na branku, ale domácího brankáře neprostřelil. Stejná situace se opakovala minutu před poločasem. Perl výbornou kolmicí uvolnil našeho útočníka, který tentokrát volil kličku, a do prázdné branky navýšil náskok - 2:0.

Po přestávce už na hřišti bylo prakticky jen naše mužstvo a náskok mohl narůstat. Další krásnou kombinaci začal Tománek, Perl ještě svůj nájezd vylepšil patičkou na Bartáka a jeho lob skončil v síti - 3:0. Domácí snížili po ukázkově kopnutém přímém kopu, ale definitivní podobu výsledku pak dal Netušil po přihrávce Bláhy - 4:1. Náš tým pak ještě promarnil několik dalších tutovek, protože jsme se snažili kombinovat až do prázdné branky, a tak zápas skončil pouze o tři branky.

Trenér Petr Vanko: "Na začátku nám trochu trvalo než jsme se přeorientovali na přírodní trávu a domácí toho mohli využít. Naštěstí branka nepadla a pak jsme už dostali duel pod kontrolu. Vyzkoušeli jsme, co jsme potřebovali a teď už máme před sebou jen tři tréninky, abychom vyladili formu na nedělní zápas v Bohnicích. Po zkušenosti z podzimu víme, že nás nečeká nic lehkého a bude třeba přepnout na vyšší stupeň nasazení a bojovnosti."

Zápasy:

SK Čechie Uhříněves - FC Tempo Praha 1:4 (0:2)