FC Tempo Praha

U14: Šancí mnoho, góly žádné

20.3.2017 15:57   Tomáš Zajíček  

Tempáci podruhé na jaře remizovali a úspěšně zvládli penaltový rozstřel.

První mistrovské utkání na domácím hřišti v roce 2017 jsme odehráli v neděli 19.3. proti hostům z Litvínova. Vstup do utkání se nám příliš nepovedl a jednoduchá, leč účelná, hra soupeře nám dělala problémy. Úvodní patnáctiminutovka se tak odehrávala výhradně na naší půli, kdy jsme se snažili z vysokého presinku soupeře vymanit kombinační hrou, což však také vedlo k velkému množství ztrát a následných závarů před naší bránou. Postupem času jsme si však na hru Litvínova zvykli, začali jsme jej výrazně přehrávat hlavně ve středu hřiště a to s sebou přinášelo i gólové příležitosti. Jen díky našemu nedůrazu v pokutovém území soupeř překonal první půli bez inkasované branky. Za zmínku určitě stojí rozehrávky rohových kopů, kde i bez předchozího nácviku v tréninkovém procesu prokázali naši kluci velkou kreativitu a tímto způsobem Lítvínovákům zle zatápěli.

Do druhé půle došlo ke dvěma změnám a dvěma posunům v sestavě. Bohužel se opět potvrdilo, jak je pro nás Martin Vitík platným hráčem a po jeho stažení jsme přestali dominovat ve středu hřiště, což se výrazně projevilo na našem herním projevu. Druhá půle se odehrávala spíš ve znamení tvrdého boje než fotbalu. Šancí bylo na obou stranách poskrovnu, spíše šlo o závary a náznaky, kterých si víc "vybojoval" Litvínov. Na naší straně stojí za zmínku hlavně krásný fotbalový okamžik, kdy Havlíček ukázkovým pasem vyzval Nováka, který si povedeným převzetím připravil míč do jasné brankové příležitosti, bohužel se mu nepodařilo propálit vybíhajícího brankáře. A tak se pro kategorii starších žáků zrodil netypický, leč spravedlivý remízový výsledek 0:0.

Stejně jako v předešlém kole musel vítěze určit penaltový rozstřel. V něm se jako už poněkolikáté v této sezóně zaskvěl náš Ondra Filip a třemi zneškodněnými pokutovými kopy klukům výrazně pomohl k výhře 3:2 v rozstřelu.

Opět jsme byli svědky dvou různých poločasů. Ten první byl z naší strany fotbalový, druhý byl boj. Nicméně právě za bojovnost a nasazení ve druhém poločase zaslouží naši kluci pochvalu. Závěrem bych chtěl vyzdvihnout součinnost stoperské dvojice (Švejda, T. Jirák), která si velmi dobře poradila s rychlými ofenzivními hráči soupeře.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Litvínov 0:0 (0:0), pen. 3:2