FC Tempo Praha

Muži A: Důležité tři body na úvod jara

26.3.2017 23:10   Petr Vanko  

Tempo zvítězilo 2:1 v Bohnicích brankami Kloučka a Freie.

Jsme rádi, že dlouhá zimní příprava skončila a mohli jsme se pustit do mistrovských bojů. Stejně jako na podzim jsme první zápas hráli s Bohnicemi a tentokrát na jejich hřišti.

Podzimní první kolo divákům na Tempu přineslo velké drama a nejinak tomu bylo i na trávě v Bohnicích. Terén byl velmi hrbolatý a míč nám hodně uskakoval. Navíc domácí pozorně bránili a překonat jejich obranu se nám dařilo velmi těžce. Přesto jsme se velmi brzy ujali vedení. Patrik Geissler ideálně načasoval přihrávku pro Kloučka a ten svůj nájezd proměnil - 0:1. Pak měl velkou šanci Barták po Perlově přihrávce, ale jeho střelu dokázal soupeř srazit na rohový kop. Po něm se pěkně uvolnil Vltavský, byl faulován, ale k překvapení všech se nepískal pokutový kop a domácí kopali od branky. Bohnice se začaly osmělovat a využily k tomu standardní situace. Nejprve Houzarův přímý kop netrefil nikdo z hráčů a míč olízl zadní tyčku naší branky. Pak už kopal stejný hráč přímý kop z velmi nadějné pozice a zakroutil míč naprosto přesně - 1:1. Naše odpověď byla blesková. Klouček se uvolnil, prostrčil míč na Tománka a jeho přihrávku usměrnil do poloprázdné branky Frei - 1:2. Pak ještě mohl vyrovnat útočník Bohnic, ale Pacovský srazil míč na rohový kop. Do kabin jsme šli s jednobrankovým náskokem a věděli jsme, že jedna branka může zápas rozhodnout.

Dlouho se však hrálo bez vyložené šance. Nejblíže k vyrovnání měl soupeř z brejkové situace, ale naši vracející se hráči neumožnili ani zakončení. Pak se Bohnice osmělily ze střední vzdálenosti, ale ani jedna střela se nedá nazvat nebezpečnou. Zbylé nákopy naše obrana uskákala, a tak se mohly počítat šance na naší straně. Jednou byl v dobré pozici Frei, dvakrát se dostal do šance Klouček a třikrát mohl rozhodnout Patrik Geissler. Bohužel nám branka byla malá nebo zasáhl Beer. Hrálo se tedy až do jedné minuty nastavení. Závěr pak ještě "vyšperkoval" domácí Pechar, který likvidačním zákrokem zasáhl do hlavy Švába, který o něm vůbec nevěděl. Bohužel byl "oceněn" jen žlutou kartou.

Trenér Petr Vanko: "Věděli jsme, že první kolo bude strašně těžké. Posílení domácí, hrbolatý terén, absence hráčů v obraně. Kluci to odmakali a musím poděkovat všem, co šli na hřiště. Ve druhém poločase jsme v závěru mohli rozhodnout, ale bohužel se nám to nepodařilo, a tak jsme museli až do konce dobře bránit. Dokázali jsme však být zodpovědní a vezeme důležité tři body."

Zápasy:

TJ Slovan Bohnice - Praha 8 - FC Tempo Praha 1:2 (1:2)