FC Tempo Praha

U14: Pozitivem jen získaný bod

27.3.2017 10:25   Jaroslav Teplan  

V Plzni chyběla hlavně větší aktivita hráčů bez míče.

V sobotu 25.3. jsme odjeli k zápasu do Plzně, kde nás čekal místní Petřín. Přivítalo nás nádherné počasí a dokonce jsme se letos poprvé dostali na přírodní trávu. Co víc by si člověk mohl přát. Na zápas jsme se těšili, neboť týdenní mikrocyklus se nám povedl, tak jsme čekali od našich kluků chuť a zápal do hry, leč to bylo přesně opačně.

Do zápasu jsme vstoupili velmi neaktivně, což potvrdila spousta zkažených jednoduchých přihrávek, především v přechodové fázi. Přihrávkou ne a ne se trefit do správného prostoru, na hráče či správně načasovat do běhu. Spousta přihrávek byla uspěchaných, a docházelo tak k dalším jednoduchým ztrátám. Bylo to ovlivněno malou aktivitou hráčů bez míče - vůbec se jim nechtělo hrát a spíše docházelo ke sledování toho, co spoluhráč udělá s míčem, než mu pomoci náběhem či uvolněním se od protihráče.

Taktické jednání některých hráčů v obraně bylo lehkomyslné, což soupeř využíval kolmými přihrávkami za naši obranu. I když jsme vytvořili řadu takových hrubých chyb po technicko-taktické stránce, tak se nám do kabiny podařilo jít za výsledku 2:1 v náš prospěch, když nepříznivý vývoj zápasu se podařilo otočit v náš prospěch premiérovým střelcům Paškovi a Lingovi.

V kabině jsme si o poločase pár věcí vysvětlili, došlo ke změnám v sestavě a čekali jsme, že otočení skóre nám přinese větší pohodu na kopačky a hra se výrazně zpřesní a zjednoduší.Leč i ve druhém poločase jsme pokračovali v řadě nepřesností, které znamenaly oproti prvnímu poločasu výrazné šance pro tým Petřína. Jednu takovou se mu podařilo zaslouženě zužitkovat těsně před koncem zápasu. A zápas tak potřetí ze tří jarních zápasů dospěl k penaltovému rozstřelu. V tom byli všichni exekutoři přesní až na Lukáše Jiráka, který trefil tyčku, a zasloužený bod navíc zůstal v Plzni.

Dnešní zápas se mi hodnotí velice těžko. Jediným pozitivním faktorem je, že se nám podařilo uhrát bod. Řada uspěchaných přihrávek do prostorů, kam nikdo nenabíhal, přechodová fáze v prvním poločase byla pouze formou nakopávaných míčů vlivem malé aktivity chtít hrát ve středové řadě, vysoká četnost prohraných soubojů a často přidržované balóny, směrem do obrany nám chyběla větší zodpovědnost v taktickém jednání (zajišťování, bránění hráče). Soupeř dneska získal prémiový bod naprosto zaslouženě, a můžeme mu tak poblahopřát k vítězství.

Zápasy:

SK Petřín Plzeň - FC Tempo Praha 2:2 (1:2), pen. 5:3