FC Tempo Praha

Muži A: Výhrou pokřtěné nové dresy

2.4.2017 22:37   Petr Vanko  

O nejtěsnější výhře proti Modřanům rozhodl útočník Frei.

Poprvé na jaře doma, poprvé v nových dresech a hned derby s Modřany, které se namočily do hry o záchranu.

FC Tempo Praha - SK Modřany 1:0 FC Tempo Praha - SK Modřany 1:0
Po těžce vydřené výhře v Bohnicích jsme očekávali znovu náročný zápas. Věděli jsme, že ani v Modřanech to nebylo nic lehkého a potvrdilo se, že ani odvetu nám soupeř nedá zadarmo. Přitom úvod utkání začal ideálně. Barták se uvolnil, našel nádhernou přihrávkou rozběhnutého Freie, který potvrdil dobrou formu z přípravného období, a zakončil obloučkem přesně - 1:0. Pak Frei předložil míč Kloučkovi, ale ten byl trochu rychlejší než bylo třeba a ve vyložené pozici netrefil přesně míč. Modřany působily zaskočeně a zalezlého soupeře jsme neustále zaměstnávali. Hosté zahrozili po podběhnutém míči naší obranou, ale střela Kropelníckého měla do branky velmi daleko. Před pauzou jsme mohli náskok navýšit, Klouček šel sám na branku, ale Voska jej vychytal.

Klíčové bylo, že jsme ani ve druhé půli nepřidali pojišťující branku a soupeř nám pak zle zatopil. Přitom k ní bylo blízko. Po střele Schwanka dorážel ve vyložené pozici Frei, ale Voska se znovu vyznamenal. Další trma - vrma před prázdnou brankou znovu neskončila naším důrazným zakončením a obrana soupeře odkopla míč do bezpečí. Určitě ještě za zmínku stojí přečíslení pět na dva a samostatný nájezd Barocha z velkého úhlu, ale ani jednou jsme nedokázali být přesní. I přes výčet šancí jsme však vůbec nehráli dobře. Modřany nás dokázaly zatlačit a na tomto místě je jednoznačně potřeba pochválit obranu za výtečnou práci. Ruku v ruce s tím šla špatná práce našich útočných hráčů, kteří si nebyli schopní přihrát a podržet míč, a tak se to valilo pořád nazpět. Soupeř si sice vyloženou šanci nevytvořil, ale s klidem jsme tedy rozhodně nedotáhli vítězství do konce. V jednom případě jsme měli obrovské štěstí. Střelu křížem dokázal Pacovský vyrazit, ale přímo k dorážejícímu hráči, který z úrovně penalty překopl prakticky prázdnou branku. S vypětím všech sil jsme urvali tři body.

Trenér Petr Vanko: "První poločas byl velmi slušný. Hráli jsme aktivně a zalezlého soupeře jsme dokázali několikrát pěkně překonat. Brzy jsme vstřelili gól, ale pojistka bohužel nepřišla. Co jsme předvedli ve druhé půli, je pro mě naprosto nepochopitelné zklamání. Byť jsme šancí měli dost, tak jsme si nepřihráli, nepodrželi míč a vypadalo to, jako bychom se na hřišti viděli poprvé. Soupeř naštěstí svou šanci nedal a tři body máme. V týdnu si budeme muset trochu promluvit, protože tohle v Lipencích stačit nebude. Tam bude platit jen bojovnost, vůle, nasazení a týmové pojetí a žádné tabulkové postavení. Pokud k tomu přičteme i velmi nepříjemné prostředí, tak máme před sebou celý týden hodně práce."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Modřany 1:0 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:28)