FC Tempo Praha

Muži A: Tři body od chytrého klandru

9.4.2017 23:53   Petr Vanko  

Tempo zvládlo těžký zápas v Lipencích, výhru zařídili dvěma loby Geissler a Tománek.

Po dvou vydřených výhrách jsme nastoupili na horké půdě Lipenců. Na jejich hřišti to nemá žádný soupeř lehké, obzvlášť když domácí byli ve velké formě.

Společně s naším týmem držely Lipence pěknou sérii pěti výher v řadě a doma málokdy ztrácí body. Věděli jsme, že se musíme připravit na velmi bouřlivé a nepřátelské prostředí a soustředit se jen na svůj výkon. Veškeré prognózy se potvrdily. Nadávky sršely od prvních minut nejen od chytrého klandru, občas i ze hřiště i z prostoru laviček a někteří jedinci si neodpustili pokřikovat na realizační tým i při odchodu k autům dávno po skončení zápasu.

Naši kluci však na to nedbali. Od začátku jsme byli naprosto soustředění a plnili jsme veškeré předzápasové pokyny. Po několika dlouhých autech soupeře jsme začali přebírat otěže zápasu a dokázali jsme domácí přitlačit. Hrozili jsme nejprve ze standardních situací, ale ani jednu jsme v šanci nepřetavili. V nebezpečné pozici se ocitl Frei po centru Netušila, ale jeho hlavička se mezi tyče nevešla. Po faulu na Kloučka pak nechal rozhodčí výhodu, Barták našel za obranou Patrika Geisslera a ten pohotovým obloučkem překonal Poula - 0:1. Náš střelec pak vysunul Bartáka, ten míč minul a po odpískání zakončoval v ofsajdové pozici Klouček. K němu se pak rozběhl brankář Poul a zezadu jej srazil k zemi. Náš hráč dostal oprávněně žlutou kartu a domácí brankář velmi mírnou kartu téže barvy. Nutno říct, že s významným oranžovočerveným zabarvením. Klouček pak mohl potrestat Poula fotbalově, ale i když překonal dva obránce, tak ve vyložené šanci mu v gólovém zakončení zabránil drn. Po dalších přímých kopech se ocitl v dobré pozici Vltavský, ale jeho hlavička skončila mimo. Ke konci poločasu se do hry dostali i domácí. Po našem hurá fotbalu si vypracovali rohový kop a hlavička Vladyky skončila těsně vedle.

Po poločase nám zatrnulo ještě jednou. Nedůrazně jsme odehráli míč a nádherný volej domácího hráče se kroutil tak dlouho, až skončil na tyči. To byla poslední šance domácích, protože pak už naše obrana pracovala na 100% a Pacovský s přehledem posbíral všechny nákopy do pokutového území. Naopak udeřit mohlo z několika brejků na druhé straně. Z jednoho z nich nakonec branka padla. Bláha dostal domácího obránce pod tlak, jeho kličku vystihl Tománek, prostrčil si míč dopředu a chytrým obloučkem vstřelil pojišťující gól - 0:2. Konec jsme zvládli velice dobře. Domácí neměli nic, veškeré centry jsme uskákali a navíc jsme pořád hrozili dopředu. Upřímně řečeno bych chtěl pochválit i všechny tři rozhodčí, kteří v takto náročném prostředí zvládli zápas naprosto bravurně a na obě strany snad neudělali chybu.

Trenér Petr Vanko: "Před týmem dneska smekám. Od brankáře až po posledního střídajícího hráče jsme hráli týmově a odmakali jsme to až do poslední minuty. Dokázali jsme si vytvořit víc šancí a přežili dvě domácích. Chtěl bych dnes vyzdvihnout hlavně disciplinovanost a charakter, s jakým jsme k zápasu přistoupili. To nám v minulých zápasech chybělo a je to hozenou rukavicí, zda to dokážeme zopakovat i na Zlíchově."

Zápasy:

TJ Sokol Lipence - FC Tempo Praha 0:2 (0:1)