FC Tempo Praha

Muži A: Hotovo za půl hodiny

16.4.2017 0:02   Petr Vanko  

Tempo zvládlo i čtvrtý jarní zápas, na Zlíchově zvítězilo přesvědčivě 5:0.

Třetí utkání ze čtyř jarních jsme hráli na hřišti soupeře. Předchozí zápasy v Bohnicích a v Lipencích jsme zvládli a chtěli jsme i o Velikonocích být stoprocentní na Zlíchově.

Očekávali jsme těžkého soupeře. Domácí mají vysokou fotbalovou kvalitu a věděli jsme, že cesta bude vést přes neustálý tlak na jejich obranu, kde mají občas problémy. To se také potvrdilo. Po úvodním oťukávání dokázal Vltavský vyhrát hlavičkový souboj a Barták se bez rozpaků opřel do míče. Byť jej netrefil ideálně, tak o to přesněji a míč skončil u tyče v síti - 0:1. Netrvalo dlouho a Netušil si narazil s Vltavským, uvolnil se a jeho prudkou přihrávku vyrazil brankář jen ke Geisslerovi, který dopravil míč do sítě - 0:2. Zlíchov byl jako opařený a mohli jsme přidat další góly. Kloučkovu střelu vyrazil Císař a pokusy Vltavského zablokovala obrana. Před poločasem jsme však přece jen náskok navýšili. Frei se krásně uvolnil, přihrávkou pod sebe našel Tománka a ten potvrdil svou jarní střeleckou formu - 0:3.

Věděli jsme, že se o body můžeme připravit jen vlastní hloupostí a zápas jsme rozhodli prakticky hned po vstupu do druhé půle. Bláha prostrčil míč mezi bránící hráče, kteří se srazili a Klouček bez váhání poslal míč krásnou střelou ze střední vzdálenosti do sítě - 0:4. Zápas byl rozhodnutý a tempo hry notně upadlo. Bohužel i na úkor našeho útočného snažení. Zlíchov už rezignoval a i když jsme měli několik přečíslení, tak jsme se k zakončení prakticky nedostali. Buď nám chyběl lepší náběh, přesnější přihrávka, nebo jsme to prostě prováhali. Těsně před závěrečným hvizdem však branka přece jen padla. Bláha se probíjel obranou, byl faulován, soupeř dostal žlutou kartu a sám postižený se ujal exekuce přímého kopu. Míč skončil v šibenici - 0:5 - a a my se mohli radovat z výrazného, ale zaslouženého vítězství.

Trenér Petr Vanko: "Máme tři body, vstřelili jsme pět branek, udrželi další nulu. Z tohoto pohledu spokojenost. Na druhou stranu jsme zápas začali dost ospale a trvalo nám, než jsme se srovnali v napadání rozehrávky. Branka těsně po přestávce znamenala, že už se prakticky nehrálo a co jsme měli, tak jsme nedotáhli. Nyní se těšíme na středeční pohár s Třeboradicemi a o víkendu bude týden vrcholit domácím zápasem s dobře hrajícím Podolím."

Zápasy:

FK Zlíchov 1914 - FC Tempo Praha 0:5 (0:3)