FC Tempo Praha

U14: Pohledný žákovský fotbal

26.4.2017 14:20   Jaroslav Teplan  

Tempáci prohráli s Ústím 2:4, ale k vidění byly zajímavé individuální výkony.

V sobotu 23.4. na Lhotku zamířil tým z Ústí nad Labem. Očekávali jsme otevřený a kvalitní zápas z obou stran.
První poločas přinesl šance na obou stranách, i když více střel bylo na naši branku. První, kdo se však radoval z gólu, tak jsme byli my, když svojí rychlost a tahovost využil Ling ke vstřelení první branky. Hra byla stále vyrovnaná a otevřená. Bohužel soupeři se podařil obrat v utkání. Nejdříve se trefil krásně ze střední vzdálenosti po lehké a zbytečné ztrátě míče ve středu hřiště a poté se třicet vteřin před koncem poločasu prosadil po rohovém kopu.

Do druhého poločasu jsme byli hlavama ještě v kabině, když  nás soupeř po rozehrávce úplně rozebral a dostal se do dvoubrankového vedení. V té chvíli jsme úplně vypadli ze hry a soupeř se na nás valil. Naše přetížená obrana toho měla plné zuby. Po patnácti minutách jsme se opět vzepjali a hru vyrovnali. Snižující branka Novákem v nás rozproudila krev a snažili jsme se o vyrovnání. Byli jsme velmi blízko, ale nejdříve Šmerda přestřelil ve vyložené šanci a chvilku nato, jsme nevyužili přečíslení 3vs1. Soupeř potrestal naše nevyužité šance a vstřelil vítěznou branku chvilku před koncem.

V dnešním utkání jsme sledovali pohledný žákovský fotbal, který ukazoval řadu individuálních výkonů. Oba týmy se snažily konstruktivně zakládat své útoky od svojí branky, byť byly v některých případech krkolomné. Snaha se však cení. Ve druhém poločase nám chyběla větší kvalita v držení míče, když se nám ho podařilo získat, tak jsme ho lehce ztratili (kvalitou přihrávky – přesností či špatným rozhodnutím).

Kluci v zápase ukázali charakter, když se nechtěli smířit ani s dvoubrankovou ztrátou a dřeli až do konce zápasu, kde nám chybělo kvalitnější řešení ve finální či předfinální části. Góly do šatny a při příchodu ze šaten nás dnes stály lepší výsledek. Utkání však přineslo klukům významné zkušenosti, ze kterých budou v budoucích letech těžit. Ústí děkujeme za kvalitní a férový zápas.

Kaňkou utkání se stalo zranění Ruňanina, který má podvrtnutý kotník, a bude tak chybět 3-4 týdny. Touto cestou mu přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat zpět do tréninku.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 2:4 (1:2)