FC Tempo Praha

U14: Čtyři góly Táborsku

2.5.2017 21:44   Jaroslav Teplan  

Tempáci dokázali soupeře přetlačit.

V pondělí první květnový den jsme na domácím hřišti přivítali Táborsko. Soupeře, který skončil po základní části na posledním místě, jsme nechtěli v žádném případě podcenit. Očekávali jsme tak houževnatého soupeře, který nám nedá kousek prostoru na hřišti zadarmo. Cílem do zápasu bylo chtít hrát aktivně, neustále se nabízet a aktivitou krajních hráčů se dostávat přímočarostí do branky soupeře.

V prvním poločase jsme hned na začátku nabídli šance soupeři, když špatnou rozehrávku od brankáře soupeř zachytil a zahrozil tak poprvé. Poté se hra více odehrávala na středu hřiště, kdy oba týmy lacinými ztrátami přicházely o míč. Především malou aktivitou hráčů ve středu hřiště chyběla větší kooperace mezi hráči a jednotlivými řadami. Docházelo tak k dlouhým, leč cíleným nákopům. Postupem času se však naše hra zlepšila a dokázali jsme hru ovládnout. Chyběla však větší dravost dostat se do zakončení. V prvním poločase se to povedlo pouze Paškovi, který zužitkoval přihrávku Rakušana, a podruhé udeřil Navrátil, který se trefil po zpětné přihrávce Paška. Do kabin jsme tak šli s vedením 2:0.

Ve druhém poločase jsme byli více na míči, ale opět nám chyběla větší aktivita spojená se střelbou. Zápas jsme tak rozhodli dvěma brankami ke konci utkání, kdy se trefil Šmerda, který se velmi dobře prosadil dravostí a své sólo nekompromisně zakončil a poté konečné skóre stanovil Ling, který zakončil povedenou akci ve středu hřiště a přihrávku Šmerdy. Soupeř však zlobil a zahodil tři vyložené šance. Bohužel naší liknavostí, nedůrazem a nedohráváním osobních soubojů se k nim propracoval velmi snadno. Věřím, že to byla zkušenost, která se již nebude opakovat.

V utkání jsme těžili především z naší fyzické převahy. Dokázali jsme soupeře v některých herních situacích doslova přetlačit a udržet míč na našich kopačkách. Všichni kluci dnes měli možnost ukázat své možnosti. Musím vypíchnout, že se nám dnes celkem dařilo otáčet hru, a dokázali jsme tak plně využívat aktivitu krajních hráčů. Věřím, že dnes nabral další zkušenosti na velkou bránu i Martin Bašta z ročníku 2004. A my se nyní těšíme na další kvalitní zápas do Sokolova.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 4:0 (2:0)