FC Tempo Praha

U14: Debakl v Sokolově

9.5.2017 15:36   Jaroslav Teplan  

Soupeři jsme cestu k vítězství usnadnili lacinými chybami.

V sobotu 6.5. jsme zajížděli k těžkému utkání do Sokolova, kde nás čekal kvalitní a technicky velmi vyspělý tým. Bohužel už naše příprava do zápasu byla narušena tím, že někteří hráči šli do zápasu se starším ročníkem, leč pro kluky to byla velká zkušenost, kterou věřím, že využijí i ve svých zápasech.

Začátek utkání byl vyrovnaný. Soupeř se však více tlačil do koncovky, a měl tak výraznější počet střel, leč nebyly tak nebezpečné. My jsme se několikrát dostávali do situací, kdy jsme šli 3vs2, 3vs3 nebo 4vs3. Bohužel se nám je nedařilo zdárně řešit. Zaseknutím či pomalou přihrávkou jsme celou akci zbrzdili. Bohužel pak přišlo období od 21. do 24. minuty, kdy jsme třikrát zbytečně inkasovali. První gól z velké dálky, když se hráč jednoduše otočil kolem našeho hráče, druhý gól padl špatné rozehrávce od brankáře a třetí gól po náběhu křídelního hráče soupeře.
O přestávce si z různých důvodů říkalo pět hráčů o střídání, ale bohužel na střídání jsme měli pouze hráč tři, tudíž někteří hráči dohrávali zápas se sebezapřením.

Ve druhém poločase měl více ze hry soupeř, ovšem my jsme se snažili neustále kombinačním způsobem dostávat za obranu soupeře. Totální debakl se tak zrodil v posledních deseti minutách, kdy jsme během osmi minut ještě inkasovali čtyřikrát, když někteří kluci v obraně nebyli schopni reagovat na soupeřovy dorážky. Hvizd rozhodčího nám byl vysvobozením.

V utkání jsme podlehli kvalitnímu soupeři. Bohužel vlastními individuálními chybami jsme mu to výrazně usnadnili. Kluci však předvedli i řadu pohledných akcí a byli Sokolovu v určitých fázích hry vyrovnaným soupeřem. Bohužel branky v rychlém sledu, ať již v prvním nebo druhém poločase, znamenaly pro nás vysokou porážku. Poučení pro nás je, že se musíme neustále soustředit, ať branku vstřelíme či obdržíme. Pokud budeme neustále v hlavách slavit nebo naopak si vyčítat chyby, nebude to přinášet nic pozitivního. Daná herní situace je již za námi a je potřeba kráčet dál a být v okamžiku tady a teď. V dalším zápase nás čeká Motorlet, takže máme ideální šanci napravit dojem ze Sokolova.

Zápasy:

FK Baník Sokolov - FC Tempo Praha 7:0 (3:0)