FC Tempo Praha

Muži B: Benfika dál sbírá body

11.5.2017 21:29   Jiří Nechvíla  

Tempo si výhrou nad Vršovicemi upevnilo třetí místo v tabulce.

Za pěkného teplého počasí jsme přivítali Vršovice B, které se nacházejí ve spodní části tabulky. Našemu týmu se na jaře daří, ještě neprohrálo, z A-týmu záložní řadu posílil Lukas Tománek, a tak jsme byli jasnými favority zápasu.

V první půli jsme tuto roli potvrzovali a byli jsme aktivnější týmem. Hostům dělal nejvíce problémů svým pohybem Jindra, který možná i více nabuzený několika minutami za A-tým často unikal obráncům. Bohužel ani jeden ze svých úniků nezakončil gólem. Do vedení jsme se dostali tak trochu náhodně. K propadlému balónu se na vápně dostal Matěj Čech a dokázal přehodit vyběhnutého brankáře. Hosty jsme do vážnější šance nepustili, a tak jsme o poločase odcházeli do kabin spokojenější.

Do druhé půle jsme udělali po jedné změně v obraně a v záložní řadě a šli jsme na věc. Začátek jsme zachytili a pokračovali jsme v aktivním tempu. Okolo 70. minuty jsme dostřídali zbývající hráče ze střídačky. Krátce nato jsme přidali další gól, kdy velmi dobře hrající Čech připravil zpětnou přihrávkou jednoduchou pozici na malém vápně Žaludovi. Od této chvíle ale převzali otěže zápasu hosté a začali nás tlačit před bránu a dostávat se do šancí. Jednu velikou dokázal obětavým zákrokem odvrátit Nechvíla, kdy zablokoval střelu z malého vápna. Bohužel další šanci jsme již ubránit nedokázali. Křižný balón skrz vápno se dostal k nekrytému hráči a ten ho dokázal propasírovat za záda Kuby Formánka. Vršovice vycítily šanci alespoň na bod, neustále ohrožovaly naší branku, ale již jsme byli pozorní a vše jsme dokázali odvrátit do bezpečí.

Další zápas sehrajeme v sobotu 13. 5. od 17:00 na hřišti vedoucích Kolovrat.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Union Vršovice B 2:1 (1:0)