FC Tempo Praha

Muži B: Posun na druhé místo

1.6.2017 14:29   Jiří Nechvíla  

Trenér Dedek povedeným střídáním na hřišti ČZU skvěle vymyslel obsah tohoto článku.

Už to vypadalo, že nebudu mít o čem psát. Vojta přišel včas. Vlastně přišel zbytečně brzo. Petr vyvěsil sestavu se slovy, že už jí beztak každý zná. Já jsem cítil formu jako obvykle a Sláva se s pocitem blaha těšil na lavičku. Chvilku mě hlodala v hlavě myšlenka o Jirkovi Žaludovi, kterého Petr postavil na stopera, ale ta mě rychle opustila. Pak jsem uviděl Jirku Hendricha bez trička, ze kterého se stává hromada sádla, jenže to jsem okomentoval hned v kabině, a tak už se mi o tom nechce psát. I samotný zápas nenabízel žádné zásadní věci. Potvrzovali jsme roli favorita a poločas jsme s přehledem vyhráli 4:0.

FC Tempo Praha B - TJ AFK Slivenec B 11:1 FC Tempo Praha B - TJ AFK Slivenec B 11:1
Druhý poločas začal tak, jak první skončil a já začal být poměrně dost otrávený. Mé zoufalosti si všimnul z lavičky Petr a rozhodl se s tím něco udělat. Nejprve na hřiště poslal Slávu, který zařídil první gól soupeře. Na Slávu, který se řídí pravidlem být na hřišti co nejméně vidět, padal z oblak vysoký centr. To je ta situace, kdy všech zbylých 21 hráčů, 3 rozhodčí, obě lavičky a 6 diváků směřuje pohledy pouze na vás. Je jasný, že to Slávu rozhodilo, centr nezpracoval, a poslal tak do protiútoku soupeře, který si s touto situací dokázal poradit. 

Já jsem díky celé této události pochopil, co Petr zamýšlel a že mi chce pomoct. Okamžitě jsem na něj vyslal signál, že to je málo, že tohle se může stát komukoliv a ať s tím ještě něco udělá. Petr neváhal a do hry poslal Jirku Hrona. Jirku jsem už viděl v hodně bizarních situacích. Namátkou si vzpomenu na jeho lékařské schopnosti, brankářské dovednosti, usnutí v mezeře mezi dveřmi a mříží, probuzení v zaparkovaném autě na půlce hřiště anebo vypití půl litru zelené na ex. Ale to, že dá asi nejhezčí gól  který jsem kdy naživo viděl, jsem tedy opravdu nečekal. Krásně zahraný roh za zadní tyč. Výborné uvolnění Jirky a obrovská bomba z voleje přímo pod víko. Jen škoda, že to bylo do vlastní branky. Mně to teda vůbec nevadilo, jelikož jsem měl to, co jsem potřeboval. Na dálku jsem poděkoval Petrovi, dal jsem geniální přihrávku na poslední gól zápasu a mohl jsem začít přemýšlet nad obsahem tohoto článku.

Příští kolo hrajeme doma v sobotu 3.6. od 17:00, kdy opět navazujeme na A-tým. Nutno připomenout, že to bude souboj o druhé místo, kdy hostíme o jeden bod horší třetí Chodov. Bohužel nám v tomto klíčovém zápase nepomáhá fakt, že na tento zápas nebudu k dispozici. 


Zápasy:

ČZU Praha - FC Tempo Praha B 2:5 (0:4)