FC Tempo Praha

U14: Tradiční chvilkový výpadek

2.6.2017 0:05   Jaroslav Teplan  

Tempáci nestačili na Ústí především v rychlosti.

Na zápas do Ústí jsme se těšili, protože zápasy s tímto soupeřem přinášejí více fotbalového umu a výsledek neurčují především silové dispozice, díky nimž vyhrává ten, kdo soupeře přetlačí.

Začátek zápasu nám vůbec nevyšel. Soupeřova přechodová fáze byla založena především na dlouhých míčích za obranu, což nám dělalo velké problémy. Místo abychom tyto míče ucouvali a v klidu odehráli, tak jsme chtěli se soupeřem běžecky závodit. Bohužel soupeř byl rychlostně mnohem lépe vybaven než my, z čehož těžil, a dostal se v prvních dvaceti minutách do vedení. Poté se nám konečně dlouhé míče podařilo uhrávat a hra se v poli vyrovnala, ale soupeř stále více nebezpečnější než my.

Po přestávce, kdy soupeř stáhl nejrychlejší hráče, se hra více vyrovnala a dokázali jsme si i vytvářet výhodné střelecké příležitosti. Bohužel Lingovi se ve třech velice nadějných situacích nepodařilo dostat míč za záda brankáře soupeře. Bohužel jako již po několikáté v sezóně se dostavil výpadek, když jsme během tří minut třikrát inkasovali. Je to především v polevení pozornosti a nedostatečné soustředěnosti.

Těsně před koncem zápasu se však čestnou branku podařilo vstřelit Vitíkovi, a zápas tak skončil stejně jako u starších kolegů 5:1. Ve velice horkém počasí měly s pohybem na hřišti problémy oba týmy, ale u nás to bylo více znatelné.

Mrzí mne především první poločas, kdy jsme nebyli schopni si adekvátně poradit s dlouhými míči, které propadávaly za naši obranu a poté jsme nedokázali zachytávat rychlé nájezdy útočníků soupeře. Na druhou stranu jsme na to dokázali reagovat v průběhu utkání a věřím, že tyto zkušenosti klukům v obraně pomohou k dalšímu posunu. Chyběla nám větší dravost a rychlost při napadání soupeře, který tak měl dostatek času při práci s míčem. Než jsme ho dokázali atakovat, tak míč dokázal rychle a přesně odehrát.

V dalším zápase zajíždíme na půdu Táborska, tak věřím, že se nám podaří v tomto utkání uspět.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 5:1 (2:0)