FC Tempo Praha

Muži A: Výhra i přes trápení v koncovce

4.6.2017 22:41   Petr Vanko  

Tempo zahodilo velké množství šancí, ale trpělivým kvalitním výkonem nakonec zdolalo Stodůlky 3:0.

Zbývají tři kola do konce a na svém hřišti jsme přivítali soupeře ze Stodůlek, který poměrně nedávno zle potrápil našeho konkurenta ze Střešovic.

Trochu můžeme říct, že se jednalo o dramatické utkání, ale hostující celek na tom moc velký podíl neměl. Tempo mělo od prvních minut výraznou převahu a díky dobrému pohybu nám Stodůlky vůbec nestačily. Po dvaceti minutách hry jsme měli na svém kontě šest obrovských šancí, ale v zakončení jsme postupně selhávali. Ani poté se obraz hry nezměnil, ale místo výsledku 4:0 nebo 5:0, který by absolutně odpovídal dění na hřišti, to bylo 0:0. Na vině bylo špatně řešení v koncovce, kde se postupně střídali naši útoční hráči.

Druhá polovina začala naprosto stejně jako ta první. Na hřišti bylo jen jedno mužstvo, ale zakončení bylo stále stejné. Šalanda v brance Stodůlek měl dnes dobře postavenou branku, i výrazné brankářské umění, protože gól ne a ne padnout. Kluci ale nepřestávali bojovat a aktivním a fotbalovým výkonem nejednou potěšili oko diváka. Když už se zdálo, že budeme sbírat body jen za styl jako v krasobruslení, tak jsme to přece jen zlomili. Další zmatky v obraně daly příležitost Kolaříkovi a ten se trefil krásně - 1:0. Snaha o vyrovnání soupeři nebyla umožněna, protože naše útočná aktivita nepolevila a hosté odvraceli jednu pohromu za druhou. Na Perlův oblouček si pak naběhl Barták a důrazně dotlačil míč až do sítě - 2:0. V závěru si ještě vyměnil míč Valta s Bláhou a prvně jmenovaný neměl problém do prázdné branky zakončit - 3:0.

Trenér Petr Vanko: "Přemýšlím z jakého konce to vzít. Výborný výkon celého týmu, soupeře jsme jasně přehráli, vytvořili jsme si snad stejně šancí jako minule doma s 1999 Praha (10:2), ale co nás trápilo, tak to byla koncovka. Jednoznačně na tomto místě kluky chválím, že nás to nezlomilo a velká aktivita a pracovitost vedla k tomu, že jsme šance měli stále a psychicky nás to nerozhodilo. Přiznám se, že si nevybavím ani žádné zakončení Stodůlek, takže super práce i v defenzivě. Samozřejmě k ideálu k chybělo toho proměnit mnohem více, ale počítá se výhra a tři vstřelené branky také nejsou špatný počin."

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Sokol Stodůlky 3:0 (0:0)