FC Tempo Praha

U14: Mladý tým vyhrál v Táborsku

7.6.2017 12:07   Jaroslav Teplan  

V posledním venkovním utkání Tempáci zvítězili 5:0.

V neděli jsme odehráli zápas s Táborskem. V utkání se vystřídalo vlivem různých okolností sedm hráčů ročníku 2004, tak jsme byli zvědavi, jak si s touto zkušeností poradí.

V prvním poločase jsme měli míč pod kontrolou a byli jsme schopní si vytvářet řadu brankových příležitostí a podařilo se nám třikrát skórovat, když se postupně trefili Pašek, Větrovec a Šmerda.

Ve druhém poločase se výrazně obraz nezměnil. Druhou branku v zápase dal Šmerda a konečný účet na 5:0 stanovil Prchlík.

V zápase jsme měli spoustu času a prostoru pro manipulaci s míčem. Byli jsme aktivnější, přímočařejší a nebezpečnější. Soupeř se snažil hrát aktivně a ke hře přistupoval konstruktivně. Vlivem biologického rozdílu mezi naším a soupeřovým týmem (naše výhoda), tak byl zápas pro nás jednodušší. V žákovských kategoriích jsou v tomto ohledu veliké rozdíly. Jednou máme tuto výhodu my a jindy ne. Individuální kvalita hráčů se však pozná až ve starších kategoriích, kdy se tyto rozdíly smažou a vyrovnají se fyzické dispozice (výška, hmotnost, síla či rychlost).

Jinak musím kluky z ročníku 2004 pochválit za jejich přístup k utkání, vypíchnout jejich chtíč odehrát utkání za starší kategorii v době jejich volného víkendu a poděkovat za doplnění našeho kádru. Věřím, že nabrané zkušenosti jim pomohou k rozvoji herních dovedností a upevnění psychické odolnosti.

Zápasy:

FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 0:5 (0:3)