FC Tempo Praha

Muži B: Ze Xaverova jen s bodem

14.6.2017 23:09   Jiří Nechvíla  

Tempo dokázalo dvakrát srovnat, ale na výhru proti zdržujícím domácím nedosáhlo.

Už chápu, že mají hokejisti z NHL problém hrát v Evropě na širším kluzišti. Hráli jsme na hlavním hřišti Xaverova, které bylo kdysi prvoligové, a tudíž mělo větší rozměry než většina hřišť, na kterým jinak běžně kopeme. Xaverov má na jaře velmi dobrou formu, většinu základní sestavy tvoří starší zkušení hráči, a tak se dal očekávat dobrý fotbal. My jsme přijeli s velmi mladou sestavou a Jirkou Hronem.

Na hřišti jsme se poměrně dlouho rozkoukávali, čehož dokázal Xaverov využít. Po pěkném uvolnění ve vápně vyslal domácí hráč střelu na zadní tyč a poslal k radosti domácího kotle svůj tým do vedení. Hra se následně vyrovnala a oba týmy si připsaly několik dobrých příležitostí. Vyrovnat jsme dokázali po krásné střele Jindry asi tak ze 40 metrů, která se ještě odrazila stylově od tyče. Bohužel do poločasu se Xaverov dostal po našich dvou chybách za sebou opět do vedení.

Ve druhém poločase jsme byli mnohem aktivnější než soupeř, kterému docházely síly a začali si vytvářet soustavný tlak bez vyložené brankové příležitosti. Xaverov hrozil ojediněle a spíše se soustředil na bránění. Zahrávali jsme několik standardních situací a z jedné nakonec padnul i vyrovnávací gól. Po centru Jirky Hendricha se na zadní tyči dokázal prosadit Tomáš Zajíček. S remízou jsme spokojení nebyli a snažili se tři body strhnout na svou stranu. Bohužel se nám to nepovedlo, a zápas tak skončil remízou.

Poslední mistrovský zápas sehrajeme 17.6. od 17:00 v sobotu na domácím hřišti proti Braníku.

Na závěr přidávám jak to všechno viděl Jirka Hron.

Jak to viděl Jirka Hron Jak to viděl Jirka Hron

Zápasy:

SC Xaverov Horní Počernice - FC Tempo Praha B 2:2 (2:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)