FC Tempo Praha

Muži A: První příprava vítězná

26.7.2017 23:34   Petr Vanko  

Za poražené Královice museli nastoupit i naši hráči, aby se zápas odehrál.

Přípravu po postupu do přeboru jsme zahájili ve čtvrtek a po volném víkendu jsme hráli první přípravné utkání na krásné trávě v Královicích.

Bohužel natěšení brzy vystřídaly pocity zklamání a rozčarování. Domácích bylo v čase výkopu cca šest a po půl hodině čekání se konečně vyšplhal počet hráčů Královic na devět. Když jsme jim dva hráče půjčili, tak se konečně mohlo začít hrát. Na tomto místě bych chtěl poděkovat Perlisovi a Čechínovi se Schwankym, že se úkolu zhostili a mohlo se hrát.

Raději bych však Davida s Matějem viděl v našem dresu. Svou přítomnost velice rychle připomněli. Perl prostrčil na Čecha v ideální moment a ten překonal kličkou Kuchaře a do prázdné branky poslal domácí do vedení 1:0. Vzápětí bylo srovnáno. Jedna z mála situací, kdy se nám povedlo napadat rozehrávku soupeře a Valta donutil Jeřábka k chybě, kterou do prázdné branky potrestal Schwank - 1:1. Královice se dostaly do vedení ještě jednou. Brejkovou situaci vyřešil i s pomočí teče našeho obránce Pospíšil a bylo to 2:1. Ještě před poločasem jsme výborně zakombinovali na pravé straně. Tománek posunul míč na Šmídka a jeho střílený centr zakončil hlavou Geissler - 2:2. Prakticky vzápětí se pískal poločas.

Ve druhé polovině jsme začali daleko více běhat a zápas jsme brzy rozhodli. Nejdříve se po krásné kombinační akci přes celé hřiště trefil Kadlec - 2:3. Pochvalu zaslouží osa Kuchař, Geissler, Frei, kteří střelci branku připravili. Další brejk po přihrávce Geisslera proměnil Bláha - 2:4 a stejný střelec si znovu počínal chladnokrevně po přihrávce Kadlece - 2:5. Po této brance se odstartoval bezstarostný fotbal a oba týmy mohly vstřelit minimálně po třech brankách. Nakonec se po centru Pospíšila prosadil jen Schwank, který vystřídal Čecha - 3:5.

Nikdo se nezranil a z osmi branek naši hráči vstřelili sedm z nich.

Trenér Petr Vanko: "Dlouho jsme nehráli zápas, takže v naší hře bylo mnoho chyb. První poločas byl takový neurovnaný a hráli jsme dost chaoticky. Ve druhé polovině to bylo lepší. Víc pohybu, spousta šancí. K tomu, co zápasu předcházelo, se ani nechci vracet, protože bych byl akorát naštvaný. Jsem rád za pět vstřelených branek, ale v obraně jsme si často počínali hodně lehkovážně. Děkuji klukům za obětavost, že nastoupili v dresu soupeře, aby se vůbec mohlo hrát, rozhodně nám zápas neulehčili a podali velice dobrý výkon."

Zápasy:

Sokol Královice - FC Tempo Praha 3:5 (2:2)