FC Tempo Praha

U14: Naprostý poločasový výpadek

26.8.2017 22:30   Petr Havlíček  

Tempo sehrálo v Písku ostudný první poločas a manko po změně stran už nešlo smazat.

V úvodních dvaceti minutách utkání jsme se nedostali z vlastní poloviny. V rozehrávce hráči kupili těžko představitelné chyby, které jsou v kategorii starších žáků v podstatě neomluvitelné. Po ztrátě míče následovalo hromadné fandění, kdy se někteří při bránění báli domácím přiblížit. V závěru poločasu jsme z ojedinělé akce snížili na 1:4, aby následovala další nepozornost, naše chyba a skóre o půli 1:5.

Pokud hráči nejsou schopni či nechtějí vynaložit na hřišti maximální úsilí - vrátit se sprintem, naběhnout do volného prostoru, podstoupit souboj, nemá smysl ptát se, proč je trápily fotbalové dovednosti, a to nemluvím o detailech, nýbrž o elementárních činnostech jako zpracování míče, přesná přihrávka, kombinace na jeden nebo dva doteky či odebírání míče.

Z tohoto pohledu je tedy zbytečné hodnotit druhý poločas, protože absolutní pětatřicetiminutový výpadek zkrátka ve druhé nejvyšší soutěži žáků nejde napravit. Nasazení, koncentrace a ochota překonat se je naprostý základ, a kdo ho má či nemá, zhodnotíme v nominacích na následující zápasy.

Zápasy:

FC Písek - FC Tempo Praha 6:1 (5:1)