FC Tempo Praha

Muži A: Venku zatím stoprocentní

27.8.2017 22:49   Petr Vanko  

Tempo na druhý poločas změnilo taktiku a díky brankám Prucka a Schwanka vyhrálo 2:1 na Admiře.

Výsledkový nezdar z domácí premiéry jsme chtěli odčinit na půdě Admiry B, která zatím získala ze dvou zápasů jediný bod.

Domácí hráli oba první duely na hřišti soupeře a bylo nám jasné, že na svém stadionu budou chtít vyhrát za každou cenu. To se také stalo. Admira na nás vletěla a svým jednoduchým fotbalem nás dokázala zatlačit. Dlouhé nákopy jsme těžko odvraceli a naše pokusy o kombinaci končily hned v zárodku, a tak se hrálo převážně na naši branku. Neustále jsme byli pod palbou centrů a přímých kopů, ale naše obrana pracovala velice spolehlivě. Domácí se dostali do jedné velké šance, ale střela křížem skončila těsně vedle naší branky. Další slibně rozvíjející se náznaky zastavila naše obrana, nebo nepřesné zakončení. My se dostali k ohrožení branky jen sporadicky, ale paradoxně málem udeřilo. Lehkou střelu hlavičkou Žulevič neudržel, ale Šmídek bohužel z dorážky míč do branky nedopravil, což se podařilo následně Pruckovi, ale již z ofsajdu, a tak branka právem neplatila.

Vzhledem k tomu, že jsme si prakticky celou první polovinu koledovali o gól v naší síti, tak jsme se rozhodli změnit taktický záměr. Přizpůsobili jsme se soupeři a šli jsme do větší jednoduchosti a tlaku. To mělo za následek hned čtyři šance v sedmi minutách. Vltavský trefil břevno, Schwank snad ze tří metrů trefil hlavou jen své rameno a míč doplachtil na horní síť branky. Po rohovém kopu Bláhy a krásné hlavičce Prucka jsme však už šli do vedení - 0:1. 

Domácí byli vývojem výrazně zaskočeni a příliš se jim nedařilo dostat se před naši branku. Hráli jsme mnohem kompaktněji a konečně jsme dokázali sbírat nejen souboje, ale i odražené míče. Po dlouhém odkopu Pacovského využil zaváhání obránce Schwank, postupoval přímo na branku, kde se ještě rozhodl přihrát volnému Bláhovi, který by doklepl do prázdné branky. To se nakonec nestalo, protože domácí si míč srazili do sítě - 0:2. 

Admira měla velkou šanci po centru, ale Cejnarovo technické zakončení zlikvidoval Pacovský. Pak se náš brankář blýskl i po střele z hranice pokutového území a vyrazil na rohový kop. Ten jsme však už neubránili. Odražený míč vrátil do branky Cejnar a snížil - 1:2. V závěru Admira vrhla vše do útoku, ale i díky nedisciplinovanosti soupeře jsme neměli vážnější problém se ubránit.

Trenér Petr Vanko: "Dneska byly oba poločasy různé. V prvním jsme se snažili hrát na krásu, kombinovat, ale soupeř na nás byl připravený, ve svém zataženém bloku hrál dostatečně agresivně a my se jen vraceli k vlastní brance. Vše jsme naštěstí odvrátili a ve druhé půli jsme se v jednoduchosti přizpůsobili soupeři a slavilo to úspěch. Bohužel fotbalově to dnes nešlo, ale ubojovali jsme to a tři body se počítají. Snad nám to doma s Braníkem půjde trochu lépe a zkusíme favorita zaskočit."

František Peřina (Admira B): "Hodnotit je to těžké. My jsme ten zápas prohráli v prvním poločase, kdy jsme byli lepší. Slabý tam měl dvě stoprocentní šance, kdyby to lépe trefil, tak to skončilo v brance. Soupeř z minima vytěžil maximum. Začátek druhého poločasu nezvládáme a inkasujeme. Stalo se nám to už potřetí po sobě. Dopředu nemáme štěstí a ani se nám tam nedaří. Jsem zklamaný, myslím si, že to byl remízový zápas a šancí jsme měli víc. Jinak jsem soupeře viděl hrát proti Dukle, hrají organizovaně, bojují na sto procent a to někdy stačí na tři body. My jsme zatím takový zápas neodehráli. Musíme se zlepšit, trénovat a věřit, že to bude lepší.”

Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Lupínek.
Nejlepší hráč Tempa: Pavel Pacovský
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Prucek (Tempo)

Zápasy:

FK Admira Praha B - FC Tempo Praha 1:2 (0:0) Video ze zápasu