FC Tempo Praha

Muži A: Zasloužené body z Čafky

10.9.2017 22:22   Petr Vanko  

Obě branky padly hlavou. Skóre otevřel Tománek, po něm se trefil Klouček.

Náš zápas na ČAFCe otevíral celé 5.kolo přeboru. Domácí poprvé vyhráli minulý týden na Admiře a povzbuzeni touto výhrou chtěli uspět i proti nám na domácím hřišti.

To byla ostatně kapitola sama pro sebe, protože místo dobře připraveného trávníku nás čekalo nedobře vypadající oraniště a už při příchodu nám bylo jasné, že půjde více o boj než o kombinační fotbal. Tato obava se nakonec vyplnila, ale byli jsme na to připraveni a v osobních soubojích jsme byli domácím velmi vyrovnaným konkurentem. Hned od úvodu jsme zatlačili zelenobílé před branku, ale vyloženou šanci jsme si nevytvořili. ČAFC spoléhal jen na nákopy, se kterými se daleko nedostal a na standardní situace. A hned ve 13. minutě mohlo být pro Tempo neveselo. Hlavičku Kaliby však zázračně chytil Pacovský. Pak se obrázek hry zase vrátil ke standardu. Nastěhovali jsme se k brance domácích a tečovanou střelu horko těžko vyškrábl Drahorád na rohový kop. Geissler jej rozehrál přesně a hlavičkující Tománek nás poslal do vedení - 0:1. Bohužel jsme za vstřelený gól zaplatili daň, protože náš kapitán se při hlavičce zranil a musel střídat. Pokračovali jsme v aktivní hře a ještě před poločasem jsme náskok zvýraznili. Schwank udržel míč, připravil ho Valtovi a jeho prudký centr dostal hlavou do sítě Klouček - 0:2.

Branka do šatny nám pomohla v sebevědomí, které jsme přenesli i na hřiště a zodpovědným výkonem jsme si bezpečně hlídali náskok. Oba týmy mohly vstřelit branku. My jsme měli dvě možnosti. Vltavského technický pokus skončil vedle a po přihrávce stejného hráče šel sám na branku Schwank, ale míč si bohužel vinou špatného odskoku předkopl a Drahorád včas vyběhl. Hosté se po centru ze strany na úrovni penalty dostali do zakončení k odkryté brance, ale stejně jako u Schwanka sehrál roli hrbolatý terén a střela šla vysoko nad. V závěru se soupeř do žádné střelecké pozice nedostal. Naše obrana vše uskákala, a tak jsme si připsali druhou vychytanou nulu a třetí výhru venku.

Trenér Petr Vanko: "V prvním poločase jsme byli všude první a domácí na mě působili jako by toho moc neodtrénovali. Paradoxně po našem tlaku jsme mohli ze standardky inkasovat, ale Pacovský nás podržel. Pak jsme svou převahu dokázali promítnout i ve vstřelené branky a druhý poločas jsme pak zvládli účelně a zkušeně. Náskok jsme mohli navýšit, soupeř měl taky jednu šanci, skóre se ale neměnilo, a tak jsme rádi, že si na velmi těžkém terénu připisujeme tři body. Ve středu nás čeká pohár v Cholupicích a o víkendu spící favorit Uhelné sklady."

Zdeněk Herink (ČAFC): „První poločas jsme totálně prospali, všude jsme byli druzí. Nehráli jsme to, co jsme si řekli. Dvakrát jsme zaváhali při standardních situacích a dostali jsme dva góly. Pak už to bylo těžké dostat se do zápasu. Za stavu 0:0 jsme tam měli obrovskou šanci Tomáše Kaliby, ale jejich brankář tu hlavičku skvěle vytáhl. Výkonem jsem zklamaný. Ve druhé půli se nám povedla jedna akce, kdy to tam z levé strany připravil Micka, ale Nováček na zadní tyči to přepálil. Zmar, zmar. My měli dvě šance a neproměnili jsme je, soupeř své dvě šance proměnil a vyhrál tak zaslouženě.”

Nejlepší hráč ČAFC: Jan Micka
Nejlepší hráč Tempa: Dominik Kadlec
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Marek Vltavský (Tempo)

Zápasy:

ČAFC Praha - FC Tempo Praha 0:2 (0:2) Video ze zápasu