FC Tempo Praha

Muži A: Darované tři body

24.9.2017 23:03   Petr Vanko  

Tempáci dokázali v Ďáblicích srovnat, ale pak vyrobili velkou hrubku v obraně a odjeli bez bodů.

Nedělní odpoledne nás zavedlo na hřiště ambiciózních Ďáblic, kde jsme uzavírali program 7.kola přeboru. Před zápasem hodně pršelo a hřiště bylo velmi kluzké a mokré. To vedlo k mnoha osobním soubojům, které lemovaly celé utkání, a ve kterých měl navrch soupeř a o gól zvítězil.

Již v úvodu jsme se nechali zatlačit, Ďáblice všechny míče kopaly rovnou dopředu, včetně dlouhých autových vhazování a naše obrana měla co dělat, aby odvrátila vysoké míče směřující před naši branku. Bohužel jsme byli na štíru i s odraženými míči a důrazní domácí nás v tomto předčili. Vše mohlo být jinak, kdyby se Kadlecův oblouček hned po několika vteřinách hry nesnesl na horní síť, ale do sítě a mohli jsme jít do vedení.

Naše obrana odolávala, ale nepůsobili jsme zrovna svěžím dojmem, a tak to vypadalo jako čekání na inkasovanou branku. Vyložené šance sice soupeř neměl, ale my jsme se vůbec nedostali do hry, a tak měli domácí mírnou převahu. Ta vyvrcholila po naší ztrátě míče a Fiala si po centru počínal velice zkušeně a prostřelil Pacovského - 1:0. To nás trochu zvedlo a během dvou minut jsme dvakrát orazili břevno Chrobokovy branky. Po centru Netušila měl ještě gólovku na hlavě Vltavský, ale vracející se obránce na brankové čáře zachránil modrobílé od pohromy.

Do druhého poločasu nastoupil Bláha, a to znamenalo velké oživení. Dostávali jsme se blíž k brance soupeře a byli jsme více ve hře. Bláha pak zahrál přímý kop, míč se od zdi odrazil ke stejnému hráči, který svůj volej procedil skrz zeď a zastavil se až v síti - 1:1. Pak se hrálo vyrovnaně a mohli jsme inkasovat, když zblízka špičkou zakončil domácí útočník, ale Pacovský vyrazil. Pohroma nastala z nevinně vypadající akce. Nákop na naši obranu, bohužel jsme si počínali jako v mladších žácích při zajištění souboje a Fiala nakonec dopravil míč do prázdné branky - 2:1. V závěru ještě mohl vyrovnat Kadlec, když se k němu odrazil míč v pokutovém území, ale z velké blízkosti trefil jen Chroboka na brankové čáře.

Zápas, který moc krásy nepobral, tak skončil naší prohrou.

Trenér Petr Vanko: "Dneska nás jasně soupeř předčil v nasazení a bojovnosti. Domácí hráli naprosto jednoduše, my se nechali trochu zastrašit a než jsme se rozběhali, tak jsme prohrávali. Naše šance nám tam nepadly a když jsme vyrovnali, tak jsme udělali strašnou hrubku při bránění poměrně jednoduché situace a prohráli jsme. Jsem velmi zklamaný z přístupu k takovému zápasu. Minulý týden doma s Uhelkami to bylo první poločas také bez chuti a bez zápachu. Musíme se nad sebou zamyslet, protože tento týden chceme určitě uspět jak v poháru, tak v domácím zápase. S tímto nasazením a týmovostí nemáme vůbec šanci."

Vasil Boev (Ďáblice): „Myslím, že naše vítězství je zasloužené. Do 30. minuty, do stavu 1:0, jsme hráli opravdu velmi dobře, přesně to, co jsme chtěli hrát, vysokým napadáním, kombinačně a měli jsme šance. Bohužel jsme proměnili až tu třetí. Po gólu jsme přestali hrát a Tempo nás začalo přehrávat. Přežili jsme poločas. Do vyrovnávací branky bylo Tempo o něco lepší. Pak jsme opět začali hrát, vytvořili jsme si další stoprocentní šance, zejména Zmeškalem. Pak dal Fiala druhý gól a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.”

Nejlepší hráč Ďáblic: Lukáš Fiala
Nejlepší hráč Tempa: Dan Bláha
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Lukáš Fiala (Ďáblice)

Zápasy:

SK Ďáblice - FC Tempo Praha 2:1 (1:0) Video ze zápasu