FC Tempo Praha

Muži A: Dvě domácí výhry za tři dny

1.10.2017 21:52   Petr Vanko  

Tempo postoupilo v poháru přes Vršovice a v přeboru udolalo Újezd nad Lesy.

Státní svátek sv. Václava využil svaz k vložení anglického týdne. Ve čtvrtek jsme hráli pohár s Vršovicemi a v sobotu s Újezdem nad Lesy přebor. Náš soupeř na tom byl úplně stejně. Obě utkání jsme hráli na domácím hřišti a vzhledem k předchozím domácím neúspěchům jsme to chtěli prolomit. Povedlo se to naprosto stoprocentně.

Vršovice
Zápas nabídl poměrně bezstarostnou podívanou a bylo vidět, že oba týmy k utkání přistoupily trochu uvolněněji než v přeboru. Nám se dařilo být od začátku trochu lepší a svou mírnou převahu jsme dokázali vyjádřit po dvou rohových kopech. Nejprve hlavou prodloužil Netušil a Frei na zadní tyč skóroval - 1:0. A o několik minut později prakticky totožná situace, jen hlavičkoval Prucek a Frei si znovu našel míč - 2:0. Dvoubrankový náskok nám vydržel jen několik vteřin. Vršovice se po rozehrání vůbec nerozpakovaly a rychlý útok do naší obrany zakončily perfektní finální přihrávkou a pohodlnou střelou do poloprázdné branky - 2:1. Naše odpověď však byla stejně bleskurychlá. Bláha rychle rozehrál přímý kop, Vltavský si posunul míč do pokutového území a nechytatelnou ranou nedal Mahovi šanci - 3:1.

Ve druhé polovině bylo k vidění bohužel i hodně nefotbalových a hloupých momentů. Nejprve Vltavský oplácel v pokutovém území soupeře a putoval předčasně do sprchy, protože viděl červenou kartu. I v deseti jsme však stále hrozili a po dlouhém pasu Šmídka našel Frei Bláhu a ten pohodlně skóroval - 4:1. Pak přišla další pohroma v závěru, když šel po druhé žluté kartě do kabin i Prucek a hráli jsme v devíti. Náskok jsme však uhájili poměrně pohodlně, protože soupeř nejevil žádné známky přehnané aktivity i proti devíti.

Trenér Petr Vanko: "Jsme rádi za postup, snažili jsme se o více kombinace než v předchozích utkáních, a to nám přineslo úspěch. Samozřejmě mě mrzí dvě vyloučení, která jsou v těchto zápasech naprosto hloupá a zbytečná."

Újezd
První domácí výhru jsme tak ukořistili v poháru a nezbývalo než vše potvrdit s Újezdem v přeboru. Soupeř se však ukázal mnohem zdatnější a motivovanější než Vršovice, a tak se hrál hodně zajímavý a vyrovnaný duel.

V zápase to bylo jako na houpačce. Prvních 15-20 minut jsme převzali iniciativu a soupeře jsme přehrávali, bohužel jsme z toho nedokázali vytěžit branku, i když jsme nadějné možnosti určitě měli. Pak se zase nadechl soupeř, který hru zjednodušil a několikrát nám také zatopil. Největší šance měly oba týmy po jedné. Na naší straně Bláha ustál penaltový faul, ale z poskytnuté výhody Hlubučka neprostřelil a na straně druhé rovněž nedovoleně atakovaný útočník soupeře nepropálil Pacovského. Poločas sice bez branek, ale střel a možností bylo na obou stranách dost.

Ve druhé polovině se čekalo na vstřelený gól poměrně dlouho, ale i tak se bylo na co dívat. Oba soupeři chtěli zápas naklonit na svou stranu. Naše vedení se urodilo po rohovém kopu Geisslera, kdy Klouček proběhl zónovou obranou a stehnem dopravil míč do sítě - 1:0. Vedení nám však vydrželo asi 10 sekund. Centrovaný míč trefil rovněž velmi šťastně Křelina a odraz od země přeloboval i plachtícího Pacovského - 1:1. Když už se zdálo, že se oba soupeři rozejdou smírně, tak mohl rozhodnout Klouček. Po centru Bláhy však nedopravil míč do odkryté branky. A pak nám zápas pomohl rozhodnout velmi šťastný moment. Netušil rychle rozehrál autové vhazování, Gronych, ač faulován, v tísni kopl míč na branku, kde uklouzl Hlubuček a míč doplachtil do sítě - 2:1. Závěrečný tlak jsme ustáli, a tak jsme poprvé v přeboru slavili plný domácí bodový zisk.

Trenér Petr Vanko: "Celé utkání se přelévalo v tom, kdo měl navrch. Oba týmy měly dost šancí v poločase prvním, ve druhém poločase to samé. My jsme pak asi měli více nebezpečných momentů, které jsme nevyřešili dobře a zápas nakonec rozhodla trochu náhoda a štěstí. Každopádně i tak děkuji klukům za výkony v tomto týdnu, protože jsme přišli o mnoho hráčů vinou zranění, nemoci a nebo kartám a i přes absence jsme se s tím porvali statečně."

Josef Šimek (Újezd, asistent trenéra): "Byl to těžký zápas. Tempo má fotbalový tým, dobře kombinovalo. To malé hřiště jim vyhovuje, dobře zavírají prostory, dobře se jim presuje. Jsou na to zvyklí. My jsme nehráli špatně, ale šance, které jsme si vytvořili, jsme nedali. Góly, které dneska padaly, byly hodně šťastné. Domácí si ty šťastné okamžiky vybrali dva, my jen jeden."

Nejlepší hráč Tempa: Filip Šmídek
Nejlepší hráč Újezda: Ondřej Kučera
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Patrik Geissler (Tempo)


Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 4:1 (3:1)
FC Tempo Praha - FK Újezd nad Lesy 2:1 (0:0) Video ze zápasu