FC Tempo Praha

U14: Nejdřív sklidit brambory, pak body

3.10.2017 22:15   Petr Havlíček  

Tempáci si zpestřili prázdniny teambuildingem na bramborách, pak sklidili šest bodů za výhry nad Táborskem a Kunraticemi.

Hráči U14 na sklizni brambor Hráči U14 na sklizni brambor
V uplynulém týdnu jsme náš fotbalový stereotyp zpestřili čtvrtečním teambuildingem, kdy jsme vlakem vyrazili na rodinnou farmu ve Starém Mlýnci u Litoměřic. Z nádraží jsme po asi pětikilometrové procházce dorazili na jedno z místních polí, kde kluci pomohli se sbíráním brambor. Úkolu se zhostili na výbornou, za odměnu si potom na farmě opekli špekáčky na ohništi, které sami rozdělali. Někteří se ještě projeli na traktoru, podívali se na hospodářská zvířata a samozřejmě nechyběl ani balón.

Celou akci jsme si nesmírně užili. Byla fyzicky náročná a zároveň jsme chtěli, aby kluci aspoň trošku poznali život mimo Prahu, aby opustili svoji komfortní zónu a uvědomili si, že to, co se po nich chce - pracovat naplno ve škole a na trénincích - není vlastně zase tak těžké a že by si podmínek, které mají, mohli a měli daleko více vážit. Samozřejmě to nebude lusknutím prstu, ale právě těmito akcemi se o to snažíme.

Táborsko
V prvním poločase nedělního zápasu s Táborskem jsme si vytvořili několik nadějných střeleckých příležitostí, z nichž se bohužel ujala jen jediná. V obraně jsme ale byli daleko pozornější než v minulých utkáních a díky tomu jsme mohli zakládat více útočných akcí. Bohužel se nám stále nedaří efektivně využívat krajní prostory a někdy dochází ke zbytečnému vedení míče přes středovou zónu.

Ve druhém poločase jsme záhy zvýšili na 2:0 a ještě dostali další příležitost skórovat z penalty. To se bohužel nepovedlo a posledních dvacet minut byl na klucích patrný strach z možné ztráty vedení. Proto se zápas dohrával spíše na naší polovině, ale bez výrazné gólové příležitosti hostů.

Kunratice
Zápas s Kunraticemi patřil mezi ty, které jsou jen o tom, jaký si ho každý z kluků pro sebe udělá. Buď můžu pomalejšího soupeře "profesorsky" porazit a hrát "to, co mi stačí". Nebo můžu být neustále aktivní, nabízet se, doplňovat útok a vracet se naplno do obrany. Právě tohle jsme sledovali - kdo zvolil jednodušší, pohodlnější cestu a kdo se naopak v zápase chtěl naučit co nejvíc. I v nižší rychlosti zápasu nás stále trápily některé taktické aspekty - především pohyb ve středu hřiště a práce na ofsajdové linii. Pochvalu si zaslouží hráči Kunratic, kteří i za nepříznivého stavu bojovali až do závěrečného hvizdu.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 2:0 (1:0)
FC Tempo Praha C - SK Slovan Kunratice 7:1 (4:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:11)