FC Tempo Praha

U10: Na Spartě a Ondrášovce

6.10.2017 8:52   Antonín Plachý  

Na Ondrášovce jsme spadli, abychom mohli vstát a jít dál o zkušenost bohatší.

Utkání na Spartě proběhlo v herním duchu. Sparťané šli do soubojů velmi důrazně, až to kluky překvapovalo a někteří se s tím vyrovnávali jen těžko. Jinak se hrálo klukům zjevně dobře a podle jejich součtů celkově na góly vyhráli. Někdy probíhaly i pěkné kombinace, ale i přecházení našich hráčů přes několik soupeřů. Co se moc nedařilo, bylo ale roztažení hry, aktivita v nábězích do útoků a přesnější zakončení akcí gólem. 

To malé roztažení hry s nabíháním a zejména pozornost ve hře ale chyběly často na Ondrášovce. Začali jsme s Pískem velmi slibným a až příliš snadným vítězstvím a pokračovali proti Budějovicím, kde jsme dostali rychlé tři góly z brejků a pak utkání dotahovali. Herně to bylo vcelku dobré, ale nedokázali jsme zkrátka dát více gólů, abychom dosáhli na remízu, ačkoliv šance na to byly. Pak přišel Meteor, který kluci drtili vcelku ve všem, ale nastřelování tyčí i slušný výkon brankáře způsobil, že jsme vedli jen 3:2, ačkoliv to mělo být o deset. No a co čert nechtěl, opět z brejku pár vteřin před koncem soupeř zápas zremizoval. Tohle kluky asi srazilo nejvíce, protože viděli, jak moc soupeře přehrávají a jak smolně nedávají branky. Objevily se i slzy a výčitky a v tomhle rozpoložení šli na utkání se Strakonicemi, které přijely s několika evidentně staršími kluky. Součet fyzické vyspělosti a skepse kluků po utkání s Meteorem byl 0:4 po pěti minutách a někteří zmizeli na následující minuty ze hry skoro úplně. Ke konci se sice tak nějak kluci vzedmuli a začali soupeře tlačit herností, pozorností i agresivitou, ale nikdo už nevěřil v otočení utkání.

Po obědě nastoupilo několik kluků s menší pozorností, než bylo třeba a z některých, kteří běžně tým táhnou, nešlo vyčíst, zda jsou unavení či naštvaní z posledních utkání. Prohra se Slavií a Dynamem Budějovice byla hodně v duchu nepozornosti a malé bojovnosti. Poslední utkání se povedlo klukům se probudit a zahrát si poslední zápas co nejlépe a jelikož Příbram herně i výsledkově porazili, tak nakonec nejeli domů naštvaní. To, že se nepovedlo odehrát všechna utkání ve stejné koncentraci, byla velká škoda a do velké míry za to mohl druhý a třetí zápas, které kluky srazily dolů. Berme to tak, že jsme spadli, abychom mohli vstát a jít dál o zkušenost bohatší.

Čeká nás záměr na větší aktivitu v nabíhání a lepší využití šířky hřiště. Z obranných činností zejména to, aby nás soupeř tolik nepřekopával a my nenechávali hráče za sebou a za druhé, že když jdeme bránit, musíme jít do hráče s míčem, nikoliv jen stínovat kolem.

Zápasy:

AC Sparta Praha - FC Tempo Praha