FC Tempo Praha

Muž A: Cenný bod z Přední Kopaniny

8.10.2017 22:18   Petr Vanko  

Ráz zápasu určoval silný vítr, branku prokřehlí diváci nakonec neviděli.

V devátém kole jsme se potkali s týmem, který je naším sousedem v tabulce. Náš soupeř loni okusil divizi, a tak jsme na Kopanině věděli, že nás čeká těžký sok. Byť se kádr Kopaniny po sestupu trochu změnil, tak jsme tušili, že to lehké nebude. Hrálo se za velkého větru, hřiště menších rozměrů a navíc velké nerovnosti, to vše znesnadňovalo oběma týmům kombinaci.

Těmito faktory byly ovlivněné i jednotlivé poločasy. První jsme hráli po větru a opticky jsme měli tlak, druhý to samé v obráceném gardu. Domácí hrozili zejména po přímých kopech a dlouhých autech, náš tým se snažil přihrávkami za obranu přelstít obranu soupeře. První rozruch přinesla střela Schwanka, která skončila v síti Švarce, ale po poradě rozhodčích nakonec pro ruku našeho hráče nebyla uznána. Na druhé straně měli velkou šanci domácí, ale střela křížem se nakonec stočila do autu.

Po poločase nám domácí zatápěli po přímých a rohových kopech a proti větru jsme se nedostali prakticky do ničeho. Po dlouhém autu se jeden z urostlých obránců Kopaniny objevil před Pacovským, ale naštěstí přestřelil. Dva souboje Prucek - Urban nakonec skončily vždy úspěchem našeho obránce a když hlavičku Gronycha zlikvidoval Švarc, tak se urodila bezbranková remíza.

Daniel Vott (Přední Kopanina): "Samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Věděli jsme, že Tempo je hodně kvalitní, že budou chtít kombinovat, budou běhat. Jsou zvyklí na kombinační fotbal. Zaprvé silný vítr a terén tady taky není ideální. Spolu s těmi podmínkami jsme jim nedovolili hrát, co by chtěli. Ve druhém poločase jsme měli převahu, oni se k nám moc nedostávali. Ale že bychom měli nějaké velké šance, tak to jsme neměli. Z tohoto pohledu je asi remíza spravedlivá."

Petr Vanko (Tempo): "Zápas hodně ovlivnil silný vítr. Kdo ho měl v zádech, tak měl výhodu a druhého dokázal zatlačit. Nakonec z toho netěžil ani jeden tým a ve výsledku je možná dělba bodu spravedlivá."

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Ivo Flaks
Nejlepší hráč Tempa: Pavel Prucek
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Tomáš Bláha (Přední Kopanina)


Zápasy:

FC Přední Kopanina - FC Tempo Praha 0:0 (0:0) Video ze zápasu