FC Tempo Praha

U10: S dívkami Dukly na třech hřištích

10.10.2017 9:58   Eduard Binko  

Dukla přivezla kvalitativně i věkově různorodý tým, ale dobře si zahráli všichni.

Utkání bylo po domluvě s Duklou hráno na třech hřištích, tak jsme zapojili všechny dostupné kluky s jedním střídajícím v každém zápase. Bylo to akorát, protože hlavně na začátku zápasu dost nepříjemně pršelo, ale na hru samotnou to naštěstí vliv nemělo. Dukla přivezla tým dost výkonnostně pestrý, jedno hřiště všem našim variantám týmů dávalo solidně zabrat (když se kluci soustředili na roztažení hry, tak to šlo lépe, kdo se cpal středem, tak to měl hodně těsné), druhé hřiště bylo už znatelně kvalitativně horší a na třetím měli mix vyloženě začátečnic nebo výrazně mladších ročníků, každopádně tam to končilo výsledkově hodně mimo.

K naší hře bych vyzvedl ten rozdíl, s jakou lehkostí šlo přehrávat i ten nejlepší tým Dukly, když si kluci rozehráli pořádně na větší vzdálenost a využili hřiště. Bohužel to stále nebylo pravidelně. Stinnou stránkou roztažené hry dnes byla špatná / žádná reakce rozestavení při ztrátě balonu nebo při rozehrávce brankářky, kdy nám šla přímá přihrávka středem hřiště, které jsme nechali úplně volné (záložník se vždycky někam nechal ztrhnout a pak na svém místě chyběl).

Celkově si kluci dobře zahráli proti silnějším i zastříleli proti těm hratelnějším. V určitých momentech nám k lepší hře / zakončení scházel větší klid (nesmyslné střely bez zpracování skoro z půlky hřiště) nebo pozornost (nepřipravenost na propadnutý míč ze souboje a prováhání momentu na střelu). Máme rozhodně na čem pracovat. Příště snad za sucha.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha dívky