FC Tempo Praha

Muži B: Návrat kapitána

10.10.2017 20:00   Jiří Nechvíla  

Benfika po výborném výkonu zvítězila 6:2 ve Vršovicích.

Do nové sezóny vstoupilo B mužstvo i s novým kapitánem. Nemohl to být nikdo jiný než Jirka. Po třech kolech dovedl svůj tým k 9 bodům se skórem 16:5. Bohužel díky trenérovi Dedkovi se před čtvrtým zápasem zranil. Následovala nemastná výhra s Hájemi, prohra ve šlágru o první místo s Kyjemi a upachtěná remíza s Třeboradicemi.

Kapitán mezitím na sobě makal, dával se do pořádku, jelikož cítil, že ho jeho tým potřebuje. Návrat kapitána se konal na hřišti Vršovic. Mužstvo, které v domácím prostředí nedá nikomu nic zadarmo. Čekal se boj o každý metr. K tvrdému zápasu přispělo i anglické počasí a podmáčený trávník.

Zápas pro nás nezačal dobře. Již naše druhá přihrávka od zahajovacího výkopu směřovala na domácího hráče a byl z toho nebezpečný útok. Nadále jsme působili dost ospalým dojmem, domácí si připisovali další šance a z nedůsledného bránění pramenil po dvou minutách první gól do naší sítě. Jasnější signál pro kapitána už nemohl přijít. S jeho výkonem se zvednul i výkon celého mužstva a začalo hrát to, co si tento zápas vyžadoval. Bojovnost, obětavost a potřebná fotbalovost. Pěknými a rychlými akcemi jsme postupně vyrovnali, vybojovali penaltu, ze které jsme získali vedení na naši stranu a následně jsme ho pojistili dalším vstřeleným gólem. Ke konci prvního poločasu se Vršovicím podařilo snížit z dobře zahrané standardky, a tak se dal čekat velmi zajímavý druhý poločas.

Domácí, i vzhledem k postavení v tabulce, chtěli zvítězit. Začali hrát více na riziko a tlačili se více před naši branku. Měli několik příležitostí, ale buď zasáhla obrana a nebo náš brankář Vilda, pro kterého to byla ostrá premiéra v Tempáckém dresu. Ke kvalitnímu výkonu v obranných řadách navázal i kvalitní výkon v útoku. Velmi dobře jsme řešili brejkové situace a začali postupně navyšovat vedení. Nutno podotknout, že i když to bylo již o čtyři branky, domácí nic nevypustili a úroveň utkání vydržela až do samotného závěru zápasu. Na závěr pochvala pro všechny, jelikož to byl velmi dobrý výkon a odježděný zápas. 

Zápasy:

SK Union Vršovice B - FC Tempo Praha B 2:6 (2:3)