FC Tempo Praha

U9: Předkrm před zápasem A týmů

10.10.2017 22:23   Tomáš Slany  

Tempáci si zahráli proti Přední Kopanině.

V sobotu ráno jsme přivítali na našem hřišti Přední Kopaninu. Byl to takový předkrm utkání našeho Áčka, které se odpoledne vydalo právě na hřiště exdivizního soupeře. Nám se ale, na rozdíl od Áčka, podařilo soupeře gólově přestřílet:-).

FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina
Hráli jsme na dvou hřištích a bylo to utkání dvou tváří. První hřiště to mělo těžší, soupeř hrál jednoduše, byl rychlý a hlavně dokázal být důrazný v osobních soubojích. Většina našich kluků se s tím nedokázala úplně sžít. Tam jsme proti soupeři asi nejvíce ztráceli. I po úspěšných soubojích jeden na jednoho jsme často přišli o míč díky tomu, že jsme zpomalili a přemýšleli co dál. Nechali jsme se tak soupeřem doběhnout a připravit o míč. Viděli jsme ale i povedené individuální akce, kdy se kluci dokázali rychle dostat po stranách hřiště až k soupeřově brance. Bohužel jsme nedokázali být v zakončení tolik efektivní jako soupeř. Škoda jen, že více bylo pokusů prorazit s míčem s hlavou sklopenou dolů přes několik soupeřů. Ty samozřejmě končily neúspěchem.

Je ale fajn, že si někteří kluci během zápasu dokázali dodat odvahu a troufli si vyzkoušet kličky. Hned několik se jim povedlo. Několik pěkných akcí doplněných ještě o chytrou přihrávku nám ukázalo, že to v klucích je. Jen se bude potřeba začít trochu více soustředit na hru a na svou pozici na hřišti. V paměti mi zůstala krásná akce, kdy jsme po rozehrávce našeho gólmana asi na pět doteků vstřelili gól. Kluci to dokázali díky správnému pohybu do volného prostoru při rozehrávce. Míč se tak dostal k obránci, který měl hlavu nahoře, zvolil správně první dotek a přihrávkou trefil míč pěkně do místa, kam si nabíhal útočník, který celou akci dotáhl pěknou gólovou střelou. Za podobnou akci by se nemusela stydět ani naše reprezentace, která teď hraje mistrovství světa v malé kopané.

Druhá parta to měla o něco snazší. Kluci soupeře převyšovali ve všech herních činnostech, přestože taky ještě mají na čem pracovat. Všichni si zahráli s chutí. Mohli by ale vyzkoušet i nějaké kličky, které by se jim určitě taky dařily. I tak si ale pořádně zastříleli na soupeřovu branku a dali spoustu gólů. Jedinou kaňkou na celém utkání bylo odstoupení Dana ze zápasu, jistě se k nám ale zase brzy přidá.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:46)