FC Tempo Praha

Muži A: Tři body za tři góly

15.10.2017 20:36   Petr Vanko  

Tempo v pohledném utkání před početnou kulisou nakonec porazilo Horní Měcholupy 3:1.

FC Tempo Praha - SK Horní Měcholupy 3:1 FC Tempo Praha - SK Horní Měcholupy 3:1
Druhou třetinu podzimní části jsme uzavírali na domácí půděpřímým soubojem o 4. místo, když jsme přivítali Horní Měcholupy.

Měcholupští hrají velmi podobným stylem jako my, a tak se čekal velmi běhavý a náročný zápas, což se také potvrdilo. První polovina zápasu patřila více našemu týmu. Hned v úvodních dvou minutách jsme měli dvě šance skórovat. Bomba Čecha z voleje byla tečovaná, a tak skončila těsně nad a Kadlecovi zabránil ve skórování obránce. Po centru Geisslera se však už radoval hlavičkující Klouček - 1:0. Hosty jsme dokázali přehrát, ale ne po celou dobu hry. V závěru poločasu se Měcholupští dostali více do hry a to si přenesli na hřiště i po přestávce.

Koledovali jsme si o vyrovnání a to se také dostavilo. Po rohovém kopu se dostal k míči Borek a protlačil jej do sítě - 1:1. Chvilku jsme se z toho ještě nemohli oklepat a dvakrát nás pohotově zachraňoval Pacovský. Na koně nás dostala brejková situace. Kloučka vyslal do křídla Bláha, přihrávku pod sebe nezastavila klouzající dvojice Šváb + obránce a dobíhající Netušil uklidil mí do sítě - 2:1. Zanedlouho jsme velmi dobře napadali rozehrávku a Holíka obral o míč Geissler, který se ocitl sám před Řemínkem a nedal mu šanci - 3:1. V závěru jsme hráče v černých dresech k ničemu nepustili a tři body zůstaly na Lhotce.

Petr Vanko: "První poločas jsme zvládli poměrně slušně a zaslouženě jsme vedli, bohužel jsme nepokračovali v sebevědomém výkonu a Měcholupy se dostaly do hry. Zaslouženě jsme o vedení přišli a pak se zápas lámal. Nás podržel Pacovský a na druhé straně jsme své šance využili. Věděli jsme, že nás čeká velice náročný zápas a jsem rád, že jsme ho vyhráli. Měcholupy hrají zatím velice dobře a vítězství je pro nás nesmírně cenné."

Jakub Slezáček (Horní Měcholupy): "Utkání rozhodla pasáž, kdy jsme vyrovnali na 1:1 .V tu chvíli jsme byli na koni. Soupeř byl z toho takový zaražený. Bylo tam takových dvacet minut, kdy jsme měli dát branku na 2:1 a překlopit to na svoji stranu. Zničehonic pak byla situace, kdy uklouzl jak útočník, tak náš stoper v jasné situaci, kdy měl odkopnout balón. Bohužel se tam zjevil sám hráč soupeře, byl na penaltě a rozhodl utkání. Potom jsme dostali branku na 3:1 do otevřené obrany. Myslím, že se hrálo zajímavé, rychlé utkání, ale bohužel jsme zase to utkání ztratili kvůli hloupým brankám, které nás stály už několik bodů a mohly by se sestříhat do vtipného pořadu na Silvestra. Měli jsme i šanci, kdy šel Kolínský sám na brankáře a neproměnil, proto nakonec odjíždíme s prázdnou."

Nejlepší hráč Tempa: Filip Šmídek
Nejlepší hráč Horních Měcholup: Martin Borek
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Patrik Geissler (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Horní Měcholupy 3:1 (1:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:61)