FC Tempo Praha

U14: Slušný výkon i tři body

17.10.2017 10:10   Petr Havlíček  

Tempáci si v pražském derby poradili s Admirou.

První poločas zápasu s Admirou byl v poli vyrovnaný. Výstavba útoku se nám dařila se střídavou úspěšností, ve finální fázi jsme se nedokázali odhodlat ke střele z nadějných pozic anebo jsme po individuálních akcích po křídle nezvolili optimální řešení – střela či přesná přihrávka pod sebe. V závěru poločasu jsme ale byli přeci jen o něco nebezpečnější, a nakonec do šaten odcházeli s jednobrankovým vedením.

V úvodu druhé půle jsme udělali dvě chyby v obraně, z nichž soupeř jednu potrestal vyrovnáním. Od té doby jsme ale znovu byli aktivnějším týmem a po gólu na 2:1 si vytvářeli příležitosti ke zvýšení. To se nám povedlo až minutu před koncem, ale díky bojovnosti a zodpovědnosti v obraně jsme nepustili hosty do souvislého tlaku.

Ceníme si zejména reakce týmu na obdržený vyrovnávací gól i toho, že se kluci dokázali často prosadit útočně 1v1. Z jistého pohledu je pozitivní, že jsme dokázali podat herně i výsledkově slušný výkon bez našeho dominantního hráče, se kterým sice býváme ještě silnější, ale ostatní kluci se třeba bojí vzít na sebe větší zodpovědnost.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Admira Praha 3:1 (1:0)