FC Tempo Praha

U12: V Cholupicích výhra o gól

18.10.2017 12:12   Dominik Kadlec  

Tempáci se prosadili zlepšenou hrou po změně stran.

V sobotu jsme zajížděli k utkání v Cholupicích. Na poměry soutěže to byl pro nás jeden z těžších soupeřů, podobné to bude ještě s Loko Vltavín a holkama Sparty. Nicméně kluci by tyto zápasy měli zvládat.

Samotné utkání bylo specifické velkým a křivým hřištěm, kdo by čekal, že ten, kdo hraje z kopce, bude mít navrch, tak se spletl. Bylo to přesně naopak. My jsme první poločas začali z kopce a nehráli jsme dobře. Do útoku nám chyběla potřebná přesnost přihrávky a myšlenka, nemohli za to ani tak nahrávající jako spoluhráči, kteří nabíhali, až když letěl míč. Mělo by to však být tak, že první si nabíhám a na základě toho dostávám přihrávku. Stejně tak nám chyběl pohyb v obraně. Soupeř vcelku slušně kombinoval a pokud jsme mu dávali ještě na všechno čas, místo abychom ho atakovali hned při převzetí míče, či ho předskočili, tak měl více míč na kopačkách. Po zásluze v jednu chvíli i vedl.

Během poločasové přestávky jsme tyto momenty prodiskutovali a druhý poločas vypadal úplně jinak, přestože jsme hráli do kopce, tak jsme soupeře zavřeli před brankou a tento tlak po zásluze proměnili ve vítězství o jeden gól. Šancí jsme však měli na větší počet vstřelených branek, díky jejich zahazování jsme ale museli bojovat o výhru až do poslední minuty.

Změna mezi poločasy byla zejména v tom, že kluci zvýšili důraz v osobních soubojích, rychleji obsazovali soupeře a nedávali mu prostor zpracovat a přihrát míč - bylo to i díky zlepšené domluvě, kdo koho má vlastně napadat. Dále kluci začali využívat více postranních prostor k útokům, které byly přesnější a rychlejší - velmi dobrý výkon podal Matěj Šilhavý, který svou rychlostí a technikou procházel po pravé straně. V sobotu kluky čeká Loko Vltavín a to bude velmi podobný soupeř, tak je potřeba, abychom začali utkání takto aktivně hned od 1. minuty.

Zápasy:

TJ Sokol Cholupice - FC Tempo Praha D 3:4 (2:2)