FC Tempo Praha

U9: Se Slavií vyrovnaně

19.10.2017 13:22   Tomáš Slany   Pavel Žibrita  

Tempáci si díky ranní rose užili klouzavý trávník.

V sobotu ráno jsme se hned po rozbřesku, v 8.30, utkali na domácím trávníku, zalitém mohutnou vrstvou rosy, se Slavií. Kluci nemají příliš zkušeností s hrou na mokré trávě a ze začátku měli trochu problémy s koordinací pohybu. Přece jen mokrá umělka je něco jiného než tráva. Některým trvalo chvíli, některým déle, než pochopili, že se fakt nedá zastavit na místě bez toho, aby skončili na zadku. Je potřeba dodat, že trávník byl naším správcem na zápas perfektně připravený a nelze to svádět na stav hrací plochy:-).

Nastoupili jsme v kombinované sestavě Arsenalu a Barcelony zhruba půl na půl. Na našem hřišti byly první dvě čtvrtiny herně vyrovnané a odpovídaly tomu i výsledky. O poločase to byla remíza 8:8. Ve třetí čtvrtině jsme dokázali lépe pracovat s prostorem a začali jsme využívat celé hřiště. Díky tomu se nám dařil rychlý přechod do útočné fáze a kluci dokázali třetí čtvrtinu vyhrát 11:3. V poslední čtvrtině jsme to ale už nedokázali potvrdit. Dan D. při brankářském zákroku poměřil tvrdost své hlavy a tyče u brány. Kupodivu to vyhrála tyč. Dan tak nedohrál díky krvácející ráně na hlavě.

Všichni kluci odvedli dobrý výkon a nikdo nezaostal za mým očekáváním. Zasloužili všichni pochvalu za to, jak to odmakali. I přesto jsme měli mnoho momentů, které jsme ale mohli vyřešit výrazně lépe. S kluky jsme o nich mluvili a snažili se přijít na lepší řešení. Mimo to mne trochu překvapilo, že krom Ondry P. a po čase se k němu přidal i Jéňa K., na můj vkus všichni často prohrávali osobní souboje tím, že jsme se nechali i o hlavu menšími soupeři odtlačit od míče. Ke konci utkání se to ale mírně zlepšovalo. A asi nemá cenu zmiňovat, že se kluci po ztrátě míče občas zapomínali vrátit a koukali, jak to před naší brankou dopadne:-).

Celkově hodnotím sobotní ráno velmi pozitivně. Kluci měli chuť hrát a většinu času odehráli v dobrém nasazení a dokázali se na hru soustředit. Když přidali na důrazu, tak na hřišti dominovali. Několikrát ukázali, že si umí přihrát a situace řešit fotbalově. Vymysleli hned několik pěkných akcí. Dokonce i někteří "velmi urputní" střelci dnes občas darovali přihrávkou kamarádovi gól jako na zlatém podnose. I díky tomu byla naše koncovka efektivnější než jindy. Kluci z Barcelony se soupeře nezalekli a předvedli se v dobrém světle. Navíc všichni odešli spokojeni, protože každý si dal alespoň jeden gól. Celkově jsme i díky tomu na našem hřišti dokázali zvítězit o šest branek.
?Tomáš

Na druhém hřišti téměř opak. Byli jsme málo důrazní, kluci působili velmi ospale. Nevím do jaké míry na kluky působí to, že hrají proti Slavii - byť mladším. Jestli podvědomě necítí, že soupeř může být lepší. Otázka spíše na rodiče - co a jakým způsobem s klukama před zápasem řeší, možná se nad tím zamyslete všichni - jestli je "pod tlak" nedostanete sami. Zaznamenal jsem několik negativních reakcí na to, že jsme hráli v mixu A a B - což mne velmi znepokojilo a vůbec se mi to nelíbí, pořád je to tak, že jsme jeden tým rozdělený na dvě tréninkové skupiny. Od začátku je našim cílem tyto skupiny občas promíchat. Čekal jsem, zda někteří kluci z A předvedou svůj nadstandard, když by to zrovna bylo třeba, či někteří kluci z B budou chtít ukázat, že patří do silnější skupiny. Myslím, že občas to promíchat není od věci a klukům to může prospět. Pořád berme v potaz to, že kluci jsou ještě děti - je jim 8 let a na chyby mají nárok. Jiná věc je nedůraz a nechuť hrát - což u některých kluků bylo vidno. Při tréninku do dalších dní přidáme více soubojů, ragby a her - ať to, co jsem popsal, změníme.

Jasně nejlepší byl Luky Matějka, který jako jeden z mála začal hrát i bez míče, byl velmi aktivní jak dopředu tak dozadu. Mile mě překvapil Mazy, který předvedl několik super průniků po lajně a také se snažil. Ostatní hráli spíše pod svými možnostmi, proto nás také soupeř herně převýšil.
Pavel

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha