FC Tempo Praha

U12: Výhra v Českých Budějovicích

19.10.2017 13:48   Radim Pfeifer  

Tempáci si vybrali slabší chvilku jen ve druhé třetině.

Na další venkovní utkání jsme v sobotu vyrazili do Českých Budějovic. Oproti předpokládané umělé trávě se nakonec hrálo na trávě přírodní. Hřiště, ostatně jako celý areál, bylo výborně připraveno a vše bylo tedy jen na klucích, jak se toho zhostí.

První část zápasu byla čistě v naší režii. Soupeř na nás nastoupil v namixované sestavě dvou ročníků. Po úvodních třech minutách jsme již vedli 2:0 a zdálo se, že vše bude probíhat hladce. Jenže kluci si nejspíš mysleli, že už to půjde samo a soupeři se povedlo snížit náš náskok na rozdíl jediné branky. Po znovuobnovení aktivity z naší strany se nám povedlo opět zvýšit na dvoubrankový rozdíl.

Do druhé části zápasu nastoupili naši kluci jako vyměnění. V soubojích nám chyběl důraz, celkově jsme polevili na aktivitě a soupeř toho využíval rychlými protiútoky. Jen díky troše štěstí a dobře chytajícímu gólmanovi jsme v této části zápasu neinkasovali a skóre zápasu se tedy před další přestávkou nezměnilo. Nutno dodat, že jsme také pár šancí neproměnili.

Poslední část utkání byla zpočátku vyrovnaná, na obou stranách byla řada neproměněných šancí. Poté se ale soupeř po chybě v naší defenzivě dokázal prosadit a korigoval stav zápasu na rozdíl jediné branky. Kluci však prokázali psychickou odolnost, přidali na aktivitě, začali soupeře napadat daleko od naší branky. Odměnou pro ně bylo vstřelení čtyř branek, kterým předcházely buď hezky sehrané kombinace nebo individuální akce jednotlivých hráčů.

A tak bylo krásné sobotní odpoledne korunované naší výhrou a mohli jsme se spokojeni vracet do Prahy.

Zápasy:

SK Dynamo České Budějovice - FC Tempo Praha 2:7 (1:3)