FC Tempo Praha

Muži A: Krutá porážka v Královicích

23.10.2017 11:12   Petr Vanko  

Nedařilo se především ofenzivním hráčům, výsledkem je prohra o tři branky.

Do konce podzimu nás čekala pouze dvě utkání na hřišti soupeřů. První z nich jsme hráli na krásné trávě v Královicích.

Zápas splnil to, co jsme od něj očekávali, ale bohužel výsledkově jsme v něm neuspěli. Věděli jsme, že domácí s námi nebudou hrát nahoru - dolů a budou čekat na rychlé protiútoky. V prvním poločase jsme při bránění splnili všechny taktické pokyny, ale směrem do útoku se nám tolik nedařilo. I tak jsme si připsali dvě velké možnosti, abychom mohli jít do vedení. Bláha z přímého kopu překonal Jeřábka, ale břevno naši gólovou radost pokazilo a o několik minut později v další šanci po odraženém míči střílel Gronych do prázdné branky, ale bohužel zařízení netrefil. Domácí hrozili, ale vyloženou šanci si vypracovat nedokázali.

Druhý poločas pokračoval dle stejného scénáře a po chybě obránce mohl rozhodnout Frei, ale samotný před Jeřábkem branku netrefil. A tak přišel trest. Nejprve Láf z nadějné pozice branku netrefil, aby naše další ztráta míče při zakládání útoku znamenala penaltový faul na Pospíšila, kterou Randa s přehledem proměnil - 1:0. Druhý gól domácích byl prakticky jak přes kopírák. Ztráta míče, brejk a 2:0. V ten moment jsme se trochu rozložili a i když v závěru jsme měli další tři šance ke skórování, tak nám dnes prostě nebylo přáno. V poslední minutě ještě do otevřené obrany přidal poslední hřebíček do naší rakve Formáček - 3:0 a my si museli vypít kalich hořkosti až do dna.

Trenér Petr Vanko: "Zápas se vyvíjel podle předpokladů, ale bohužel se nám vůbec nedařilo v útoku, a to rozhodlo. Naši ofenzivní hráči neměli svůj den a své šance jsme nedali. Navíc naše ztráty míče při zakládání útoku soupeř potrestal a svým zkušeným výkonem si vyhrát zasloužil. My se tyhle zápasy ještě učíme a věřím, že doma s Motorletem předvedeme mnohem více nasazení a hladu po úspěchu než tomu bylo v Královicích."

Nejlepší hráč Královic: Michal Krejča
Nejlepší hráč Tempa: Ondřej Schwank
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Michal Krejča (Královice)

Zápasy:

Sokol Královice - FC Tempo Praha 3:0 (0:0) Video ze zápasu