FC Tempo Praha

U9: Barca s velkým přehledem

24.10.2017 13:47   Daniel Kraft  

Tempáci podali proti Újezdu nad Lesy velmi kvalitní výkon.

Proti Újezdu nad Lesy kluci sehráli velmi dobrý zápas. Delší dobu jsem Barcu v utkání hrát neviděl a byl jsem proto mile překvapen, jaký výkon předvedli.

Zaprvé a to je vždy nejdůležitější, se všichni snažili a bojovali o každý míč. Nikdo z kluků nebyl mimo hru a všichni si plnili zodpovědně svou roli na hřišti. 

Kluci chodili do osobních soubojů důrazně a s touhou získat míč, a proto drtivou většinu soubojů také vyhrávali. V případě, že nějaký prohráli, rychle se otřepali a snažili se situaci napravit, nebo je zastoupil spoluhráč.

Velice se mi líbila především první parta, která hrála proti stejně starým soupeřům (na druhém hřišti měl Újezd i 2010) a nabízí se říci, že měla zápas pod kontrolou. Kromě výše zmíněné bojovnosti přidali ke svému výkonu i kvalitu. Kvalitu a jednoduchost v rozehrávce, kde téměř nechybovali a jednoduše a plynule dostávali od naší branky téměř každou situaci do zakončení na branku soupeře. Hráčům se dařily kličky, přecházeli přes soupeře s velkou úspěšností. Nadstandardní však bylo to, že se kluci dokázali na hřišti najít přihrávkou a zjednodušit tak naši hru a hlavně, že stále bylo komu přihrát. Hráči byli v pohybu a úspěšně se uvolňovali do míst, která pro ně byla výhodná z hlediska dalšího pokračování akce.

Jediné, co se klukům mohlo dařit lépe, bylo zakončení. Gólů určitě mohlo do soupeřovy sítě padnout více a to především v situacích, kdy náš útočník překonal obranu tím, že zatáhl míč po lajně a namísto přihrávky nabíhajícím spoluhráčům střílel z nevýhodného úhlu nejčastěji do boční sítě brány.

Druhá parta soupeře také přehrávala a bojovala s velkým úsilím, ale technická dovednost trochu pokulhávala. Při zpracování míč klukům často odskočil daleko od nohy, kličky byly vícekrát vedeny do zahuštěného prostoru, nebo přímo do hráče. Uvolnění spoluhráče přihrávkou nebylo tak časté a akce sklouzávaly k vedení míče do chvíle srážky se soupeřem. Při rozehrávce nebyli hráči bez míče tolik aktivní jako na druhém hřišti. Přesto všechno klukům k vítězství stačila snaha a bojovnost v osobních soubojích a to, že nepustili soupeře do mnoha šancí a zodpovědně si je hlídali a atakovali je při jejich rozehrách.

V tréninku se nyní věnujeme kromě ovládání míče a obcházení soupeře více přihrávce a jejímu zpracování a také zakončení. Kluci obecně stále tápou v pohybu po hřišti bez míče, uvolňují se do nevýhodných prostorů, jsou málo v pohybu, na druhou stranu špatně obsazují protihráče atd., takže je potřeba více se zaměřovat na průpravné hry, kde je možné s hráči o těchto principech více komunikovat.

Jsem rád, že v uplynulém utkání jsem těch výše zmíněných chyb a zbytečných činností shledal minimum a kluci odehráli super utkání. Jen tak dál.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Újezd nad Lesy