FC Tempo Praha

U12: Úžasný obrat proti Petřínu

25.10.2017 16:24   Radim Pfeifer  

Tempo v poslední třetině dokázalo dokonale zvrátit zápas, ve kterém už prohrávalo o tři branky.

V sobotním utkání na domácím hřišti nás čekal již druhý soupeř z Plzně v této sezóně. Bylo třeba využít podpory rodičů a příbuzných, kteří v domácím prostředí vytvořili pro kluky výbornou kulisu.

Prvních pár minut zápasu patřilo soupeři z Plzně, který se také ujal vedení. Netrvalo však dlouho a začali jsme si více věřit v osobních soubojích a celková aktivita se ihned zlepšila. Tuto snahu jsme proměnili v gól, kterému předcházelo zrychlení od gólmana. Poté, co ze hry zachytil balón, přesným výkopem na spoluhráče založil protiútok, který se soupeři nepovedlo zastavit. Náš útočník už si s onou situací poradil bezchybně. Důležité bylo, že to byl od gólmana záměr a ne vynucený výkop způsobený nedostatkem nabídek od spoluhráčů. Nerozhodným výsledkem tedy skončila první část zápasu.

Druhá třetina byla stejně jako v minulém utkání úplně opačného rázu. Našim hráčům scházela pohyblivost a vytváření nabídek při rozehrávce od vlastní brány. Do šancí jsme se dostávali jen zřídka. Chyběla nám dravost a hlavně komunikace. Soupeř této nekoncentrace využil a v krátkém časovém sledu nám vstřelil hned tři branky. Plyne z toho ponaučení pro celý náš tým, hráči musí vydržet soustředění po celý zápas.

Před začátkem poslední části utkání nás nečekalo nic lehkého. Bylo na nás trenérech, abychom naše hráče nabudili a na klucích, aby se pokusili zápas otočit ve svůj prospěch. Předchozí nepovedenou část jsme hodili za hlavu a domluvili jsme se, že půjdeme hrát dočista nové utkání. Kluci si uvědomili, že to není o tom bát se, jak zápas dopadne. Chtěli hlavně hrát fotbal, který jim dělá radost, což je hlavní podstatou. Výsledkem toho, že kluci dělali jen to, co je baví, byla odměna v podobě čtyř vstřelených gólů. Výhra v utkání již byla jen vrcholkem pyramidy. Pro všechny rodiče, kteří přišli kluky podpořit, to musel být skvělý zážitek, stejně jako pro hráče samotné. Kluci všem ukázali, jak dokážou bojovat a táhnout za jeden provaz, i když je nepříznivý stav. Bylo to utkání, od kterého se můžeme v mnohém posunout dál, a věřím, že na něj v dalších zápasech navážeme.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Petřín Plzeň 5:4 (1:1)