FC Tempo Praha

U9: Proti Spartě nejlepší letošní výkon

26.10.2017 20:35   Pavel Žibrita  

Tempáci se zlepšují ve hře jeden na jednoho i v silových soubojích.

Trochu jsme v posledních týdnech změnili organizaci tréninků, více jsme přidali soutěžní a soubojové cvičení, ať u kluků probudíme touhu hrát, porvat se o každý míč a hlavně vyhrát - což se nám zpočátku sezóny úplně nedařilo. A faktem je, že nám hra kluků v posledních trénincích opravdu líbila, mělo to ten zmiňovaný náboj. A také jsme konečně nehráli brzy ráno, ale odpoledne.

Výsledkově ani přesně nevím, protože se naše záznamy a záznamy Sparty rozcházejí o pár gólů - to ale není podstatné. To důležité je, že jsme sehráli velmi kvalitní a vyrovnané utkání, kdy se nám po dlouhé době sešlo, že všichni kluci hráli svůj minimálně standard, spíše ale nadstandard. Velmi se mi líbilo a to především u druhé party, že po ztrátě míče byli vždy všichni naši hráči ve sprintu zpátky a odebírali soupeři míče - ihned, tvrdě, nekompromisně. Také nám naši "zadňáci" začali dobře číst hru a při rozehře soupeřova brankáře předskakovali sparťanské útočníky a ihned pelášili dopředu - na obou hřištích tak padlo několik gólů. Dobře jsme se vypořádali i s pokrytím soupeřovy rozehrávky, kde Sparta hrála 1+3 a kluci museli ihned reagovat - de facto nám to téměř rozbilo čtverec a hráli jsme prostě 1 vs 1. Několikrát jsme odebrali míč soupeři a byly z toho šance a góly.

Zápas byl plný fyzických soubojů, některé byly až lehce za hranou, ale nechávali jsme to běžet (až na nějaké výjimky) - jen ať se kluci vypořádají s trochu drsnější hrou soupeře - což se rozhodně dařilo a řekl bych, že jsme byli silnější. Rozehra od našeho brankáře byla velmi dobrá, nevybavím si moment, kdy jsme "namazali" soupeři. Kluci už začínají více vnímat prostor okolo sebe (někdo více a někdo méně - což je v tomhle věku normální), a tak už byly k vidění pěkné akce, kdy jsme si přihrávkou přes šíři hřiště opravdu otevřeli prostor a byly z toho šance a góly. Rovněž jsme ale byli schopni přejít 1vs1, což stále chceme.
Chválím opravdu všechny kluky za předvedený výkon. Paradoxně nám trochu fyzicky odešla parta, u které jsem byl první půli a druhá půle jí úplně nevyšla a to i přesto, že měli dva na střídání. Parta, u které jsem končil, měla na střídání jednoho a udržela maximální obrátky celý zápas.

Chci ovšem vyzdvihnout jeden moment, kdy se náš zadňák uvolnil někde na naší polovině 1vs1, krásnou přihrávkou vyslal do brejku našeho předňáka, který uklidil k tyči - ihned poté se vydal slavit směrem k přihrávajícímu se zdviženým palcem a slovy díky, super přihrávka. Závěrem - super výkon kluci, jen tak dále!

Zápasy:

AC Sparta Praha - FC Tempo Praha