FC Tempo Praha

U12: Přidat důraz v soubojích

26.10.2017 20:45   Tomáš Komoň  

Vyrovnaný zápas s Loko Vltavín rozhodl jediný hráč soupeře.

Na domácí půdě jsme přivítali soupeře Loko Vltavín a po předchozích povedených výkonech jsme chtěli herní formu předvést i tentokrát.

Našim záměrem bylo nastoupit do zápasu s plným nasazením hned v jeho počátku, věděli jsme, že Loko Vltavín patří k výkonnostně nejlepším týmům této soutěže, proto jsme se nechtěli dát zaskočit. A skutečně jsme během prvního poločasu měli míč častěji v držení, ovšem málo jsme využívali nabízených možností ke střelbě, navíc většina našich útočných akcí probíhala středem hřiště, který měl soupeř zahuštěný, a bylo těžké se touto částí hřiště propracovat k více šancím. Přesto nějaké přišly, avšak zůstaly nevyužity a po našich chybách v obraně úřadoval soupeř. Ačkoli jsme i my poté několik šancí proměnili a strávili více času na útočné polovině hřiště než na naší obranné, až do konce prvního poločasu to byl soupeř, kdo počtem vstřelených branek tahal za delší konec.

Všechny naše vstřelené góly padly v případě, kdy jsme využili rychlost pohybu s míčem i bez něj. Právě z toho jsme chtěli ve druhém poločase vycházet, a navíc ještě více roztahovat a přenášet hru do stran. Vše, na čem jsme se v poločasové pauze domluvili, se nám dařilo tak napůl. Několik slibných akcí si kluci vytvořili, avšak vždy to byl soupeř, komu se podařilo skórovat.

Do dalších zápasů je třeba přidat důraz v osobních soubojích i s fyzicky vyspělejším protihráčem. Vždyť všechny soupeřovy góly měl na svědomí jediný hráč, který s námi vyhrál téměř každý osobní souboj.

Zápasy:

FC Tempo Praha D - Loko Vltavín 4:8 (3:6)