FC Tempo Praha

Muži A: Parádní hra i výsledek

29.10.2017 18:04   Petr Vanko  

Tempo nadělilo rezervě Motorletu potupných šest branek.

Kvůli nepřízni počasí jsme přivítali rezervu Motorletu na hřišti s umělou trávou a tyto podmínky výrazně více sedly našemu týmu.

Chtěli jsme odčinit výsledkově nepovedený zápas v Královicích a na hosty v černém jsme vletěli od první minuty. Převahu jsme měli prakticky celý poločas, ale branku jsme dokázali dát jen jednu. Geissler se vyháčkoval mezi čtyřmi hráči, uvolnil Perla a ten na přední tyč mířil přesně - 1:0. Další šance zůstaly nevyužity. Frei neuspěl ve třech tutovkách a dorážka Šmídka orazítkovala jen břevno brankáře Grégra, jenž Motorlet v prvním poločase několikrát výrazně podržel. V závěru poločasu mohla být naše střelecká nepřesnost potrestána, protože po průnikové přihrávce se dostal do nebezpečné situace útočník hostů, ale Schwank jeho přihrávku srazil na rohový kop.

Gólově bohatší byla druhá polovina. Náš tlak pokračoval a zápas jsme proměnili téměř v exhibici. Kdo přišel pozdě po výkopu druhého poločasu, tak přišel o lahůdku, která se servíruje málokdy. Frei na hvizd rozhodčího posunul míč, Bláha si ho přistrčil a z poloviny hřiště překonal Grégra - 2:0. Po několika sekundách jsme měli náskok, který za tři minuty ještě narostl. Geissler kopal přímý kop, Netušil v souboji s brankářem míč dostal ke Schwankovi, který dohrál míč do prázdné branky - 3:0. A bylo prakticky po zápase. Náš tým nadále hrál s chutí, zápasu dominoval a přidali jsme ještě tři branky. Oblouček Geisslera dopravil do sítě Frei - 4:0 a následně stejné obsazení znamenalo i nepopulárního bůra pro Motorlet. Geissler bodlem kopl do míče a Frei jej usměrnil hlavou do branky - 5:0. Po rohovém kopu Vltavského se hlavou ještě podruhé v zápase prosadil Schwank - 6:0 a bylo to o třídu. Hosté mohli ještě zápas zkorigovat, ale nejprve včas vyběhl Pacovský a šanci zlikvidoval a ve druhé šanci Motorletu mu pomohlo břevno.

Trenér Petr Vanko: "Dneska výsledek i výkon hovoří za vše. Kluci hráli výborně a o dvě branky už jsme klidně mohli vést do poločasu. Prakticky hned na začátku druhé poloviny jsme zápas rozhodli a jsem rád, že jsme se snažili hrát aktivně po celých devadesát minut, i když už soupeř odešel. Nyní hrajeme na půdě výborně hrajících Chaber, tak doufám, že nebudeme létat v oblacích a zápas zase odmakáme a něco uhrajeme."

Zdeněk Mikuš (Motorlet B): "Nedá se nic dělat, musíme se na to dívat realisticky. Myslel jsem, že budeme domácím vzdorovat víc. Vydrželo nám to jen první poločas, kdy nás ještě držel brankář Grégr. Pak jsme začali zmatkovat a nebylo co řešit. Pro domácí je výsledek lichotivý, pro nás je to debakl. Jediným pozitivem ze zápasu je hra šestnáctiletého Bitta, poprvé mezi dospělými zahrál výborně.”

Nejlepší hráč Tempa: Patrik Geissler
Nejlepší hráč Motorletu B: Oliver Bitto
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Dan Bláha (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha B 6:0 (1:0) Video ze zápasu