FC Tempo Praha

U9: Převaha i v zakončení

7.11.2017 9:11   Daniel Kraft  

Proti FASA Praha poctivý výkon plný pěkných momentů a branek.

Čtvrteční prázdninové ráno jsme nastoupili proti celku FAAZ z Radotína.

Kluci z Barcy v posledních týdnech šlapou velmi dobře a potvrdili to i nyní. Proti velmi kvalitnímu celku, který měl technicky dobře vybavené hráče a snažil se hrát fotbal, předvedli poctivý výkon plný pěkných momentů a branek.

Jelikož se v tréninku hodně soustředíme na fotbalovou techniku našich hráčů a přechod 1vs1, nebývá zvykem, že bychom byli přímočařejší a úspěšnější v zakončení než soupeř. Tentokráte se nám to však podařilo, což rozhodlo o našem mírném vítězství na hřišti, kde hráli stejně staří hráči.

Na druhém hřišti byl výsledek v náš prospěch jednoznačný. Luky Kordovský se blýskl 11 góly a to již stojí za zmínku. Evidentně již po svém tradičním kličkovacím maratónu začal i střílet na bránu:-).

Tím, že se v našem tréninku začíná více a více objevovat přihrávka, kluci ji logicky častěji využívají v zápasech, což vede k tomu, že neztrácíme zbytečně míče neustálým kličkováním a efektivněji se dostáváme k brance soupeře. Tento progres má být takto plynulý a pozvolný, základem bylo a je naučit kluky ovládat excelentně balón a na tom se musí pracovat stále. Postupným naskládáváním dalších a dalších dovedností se z nich budou stávat lepší a komplexnější fotbalisté. Nic se však nesmí uspěchat. Tempo si nevybírá největší talenty v okolí, o to lépe a systematičtěji musí se svými hráči pracovat.

Velmi potěšující je, že se všichni kluci v posledních utkáních plně soustředí na své výkony a skvěle makají. Je zřejmé, že se do zápasu víc položí a pak je to logicky musí i více bavit a celkově to funguje. Velmi dobře nyní zahráli také posily z Arsenalu Láca, Matěj a Kuba, které zařídily 10 z celkových 16 gólů. Na druhém hřišti to pálilo všem.

Dobrá práce, kluci.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FASA Praha 5