FC Tempo Praha

Muži A: Vyrovnání v poslední minutě

7.11.2017 9:29   Petr Vanko  

V průběhu zápasu v Chabrech mělo Tempo mnohem víc šancí, bod za remízu 3:3 ale nakonec musí brát.

V Chabrech se ve 13.kole přeboru odehrával souboj nováčků. Na velkém travnatém hřišti jsme chtěli potvrdit výrazné domácí vítězství a odvézt si nějaký bodík.

SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha 3:3 SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha 3:3
První polovina zápasu se odvíjela poměrně vyrovnaně a po celou dobu bylo na co se dívat. Zápas byl okořeněn i šesti vstřelenými brankami, a tak se stovka diváků dobře bavila. První zahrozil Frei, ale jeho pokus mířil hodně nad branku. Do vedení jsme však přece jen šli. Geissler obral o míč váhajícího Kalaše a postupoval s Freiem sám na branku, zakončení vzal na sebe a mířil přesně - 0:1. Na vyrovnání se bohužel nečekalo dlouho. Domácí rozehráli u rohového praporku, na úrovni pokutového území se uvolnil Černý a ne příliš prudkou střelu otřel o záda Schwanka tak povedeně, že doplachtila za záda promáchnuvšího Pacovského - 1:1. Měli jsme mírnou územní převahu, ale znovu udeřily Chabry. Situaci tří útočících hráčů do naší zformované obrany jsme řešili zbytečným ofsajd systém, který neklapl, a Linek tak mohl nahrát Zemanovi před prázdnou branku - 2:1. Ještě do poločasu jsme ale stihli odpovědět. Šmídek poslal míč za obranu, kde se rychlostí prosadil Frei a prostřelil Dikusara - 2:2. Ještě před přestávkou mohlo být veseleji, ale hlavičku Schwanka chytil Dikusar na brankové čáře.

Druhá polovina se hrála v naší režii. Byli jsme lepším týmem a během deseti minut jsme mohli vést, a to nejen o jednu branku. Gronych trefil spojnici, Frei vysoko přestřelil z brankového území, stejný hráč pak trefil tyč a Vltavského střelu po uličce Perla chytil Dikusar. Bohužel pravidlo nedáš - dostaneš jsme dokázali přeměnit na "několikrát nedáš a dostaneš". Zelenobílí hezky sehráli tandem na naší pravé straně a Dufek nabíhal prakticky z nulového úhlu k brance. Neměl volného spoluhráče, a tak vystřelil a míč se po odrazu od Schwanku obloučkem napasoval do branky - 3:2. Velmi smolná a krutá branka nastartovala náš další tlak, jenže střelu Geisslera z několika kroků vytáhl Dikusar na rohový kop. Naše snažení ale nekončilo a po centru Geisslera jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, když Schwank umístil hlavičku přesně za tyč - 3:3. Zajímavý zápas tak skončil remízou.

Trenér Petr Vanko: "Z naší hry mám velmi dobrý pocit. Dokázali jsme si vytvořit hodně šancí a zejména ve druhém poločase jsme domácí přehráli. Bohužel jsme si dnes vybrali trochu smůly nejen v zakončení, ale i v tečích na naši branku. Celý tým ale chválím za přístup a aktivitu, protože každý týden se teď potýkáme s vysokým počtem absencí, ale kluci se dokážou semknout a za zraněné a nemocné to dokážou odmakat."

Trenér Zdeněk Peclinovský (Chabry): "Remíza je určitě spravedlivá. Soupeř byl velmi dobrý. Dovolím si říct, že po Braníku jsme tady takhle dobré mužstvo ještě neviděli. Byli jsme sice bez Brabce. Říkám, že remíza je spravedlivá, ale jsme po ní trošku naštvaní, když jsme dostali gól asi dvacet sekund před koncem. Fotbal to byl dobrý, odehráli jsme dobré utkání. Darovali jsme jim první dva góly. Druhou půli jsme se výrazně zlepšili."

Nejlepší hráč Chaber: Šimon Jírovec
Nejlepší hráč Tempa: David Perl
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jiří Kozler (Chabry)

Zápasy:

SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha 3:3 (2:2) Video ze zápasu