FC Tempo Praha

U12: Rozdíl ve skóre měl být vyšší

26.11.2017 15:35   Dominik Kadlec  

Tempáci si k přípravě pozvali Kolín a porazili ho 18:14.

K prvnímu přátelskému utkání jsme si pozvali účastníka české ligy žáků skupiny D - FK Kolín. Hráli jsme 2x35 minut na dvou hřištích. Na jednom hřišti jsme zvítězili, tuším 8:7, na druhém o nějaké 3 branky. Samotné dění vezmeme spíše po skupinách, ale jedna věc byla pro obě skupiny společná, někteří kluci hráli, jen když jim o něco šlo a to je důvod, proč byl výsledek nakonec jen o pár branek, přestože to mohlo být více.

První parta vstoupila do utkání špatně, rychle prohrávala 0:3. Těžko říct, čím to bylo, kluci, kteří hrají ligu, možná soupeře podcenili a kluci, kteří nastupovali spíše v pražské soutěži, si zvykali na vyšší tempo hry. Každopádně klukům chyběl pohyb jak bez míče, tak s míčem. Soupeři nechávali hodně místa a ten tak měl čas k útočným výpadům. Pokud se přes nás dostal, tak záložníci s návratem dozadu nespěchali a obránci přistupovali také pozvolna. Když klukům za stavu 0:3 teklo do bot, tak přidali a do poločasu ještě výsledek srovnali. Ve druhém poločase byl výkon o něco lepší, ale stále to nebylo ono. Pokud by kluci předvedli výkony, na které mají, tak by jistě zvítězili větším rozdílem. Pochvalu za druhý poločas si zaslouží Jirka Kápo, který na stoperu bránil a zároveň se vysouval do zálohy, ze které podporoval útok. Myšlenku hře dodával Michal, a prosazovat se začal Mili, který se ve druhém poločase konečně věnoval svému výkonu a ne všemu okolo.

Na druhém hřišti jsme měli od začátku převahu, drželi jsme míč a vytvářeli si spoustu závarů okolo branky. Soupeř byl nebezpečný zejména z rychlých protiútoků, ze kterých šel také do vedení 2:1. Kluci se však nenechali rozhodit a dobrou hrou střídající individuální průniky s akcemi na jeden dotek výsledek otočili a vybudovali si asi tříbrankový náskok. Bohužel ve druhém poločase, zřejmě vědomi si svého náskoku, kluci ubrali na pohybu a výsledek si spíše jen hlídali. Ve druhém poločase tak se soupeřem remizovali.

Celkově tedy kluci na obou hřištích zvítězili, což je skvělé, ale také jsme si říkali, že bychom na sebe měli být nároční a nespokojit se s výhrou jako takovou, ale měli bychom se snažit soupeře přehrávat po celý zápas.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Kolín 18:14 (:)