FC Tempo Praha

Muži A: Přestřelka s Čelákovicemi

29.1.2018 11:40   Petr Vanko  

Na remíze 4:4 se brankami podíleli Bláha a Frei.

Zimní příprava začala možná trochu později, než je zvykem, ale o to více jsme se na ní všichni těšili.

Prvním soupeřem nám byl tým Čelákovic, který hraje středočeskou I.A třídu. Naše zimní pospávání mělo ještě trvání v prvních minutách zápasu, a tak již ve druhé minutě se soupeř středem hřiště prostrkal k šanci a prostřelil Pacovského - 0:1. Soupeř se pak zatáhl na vlastní polovinu, kde vydržel až do závěrečného hvizdu, ale podnikal smrtící brejky, kdy prim hráli zejména jeho tři útočníci. Přihrávka křížem za naši obranu neznamenala žádné nebezpečí, ale špatné načasování nás stálo druhý gól obloučkem do prázdné branky - 0:2. Neveselý začátek, na který jsme ze závěru podzimu bohužel už zvyklí. Naše převaha v držení míče pokračovala a začali jsme se dostávat i do gólových šancí. Střelecká forma se však stále ne a ne dostavit. Když to vypadalo, že to do poločasu neprotrhneme, tak se z nevinně vypadající situace zrodila branka. Frei dostal na polovině hřiště přihrávku od Švába, rozeběhl se sprintem přímo na branku, obhodil si protihráče a s přehledem trefil zařízení - 1:2.

FC Tempo Praha - SK Union Čelákovice 4:4 FC Tempo Praha - SK Union Čelákovice 4:4
Hned po pauze jsme na hosty vletěli a tentokrát jsme nebyli tak platoničtí jako v prvním poločase. Dlouhý aut Kaliny dostal do branky samotný Frei - 2:2. Během tří minut jsme mohli přidat další dvě branky, ale své tutovky jsme neproměnili. A tak soupeř znovu ukázal svou efektivitu. Centr do dobře postavené obrany a na zadní tyči nám upláchl dorážející útočník - 2:3. Znovu jsme soupeře zmáčkli a skóre se přelilo na naší strany. Bláha zahrál rohový kop, který všichni přeběhli a míč skončil v síti - 3:3. Hned za minutu Bláha uvolnil do nájezdu Trojana, který přihrávkou pod sebe ještě vše vylepšil a Bláha neměl problém do prázdné branky usměrnit míč - 4:3. Pak jsme znovu drželi míč a soupeře zmáčkli, ale bohužel jsme se nevyvarovali chyby v poslední minutě, kdy soupeř korunoval svou úžasnou efektivitu a vyrovnal - 4:4.

Trenér Petr Vanko: "Podobný scénář jako poslední mistráky. Daří se nám do ofenzivy, prakticky celý zápas jsme hráli do plných a i tak jsme našli hodně okének a dali čtyři góly. S tímto obrovská spokojenost. Na druhou stranu soupeř se dostane přes polovinu hřiště a my si počínáme velmi netakticky a vytváříme velké díry ve svém postavení. Věřím, že se zvyšující se kondicí budeme lépe vyplňovat mezírky, které dneska vznikly. Jinak určitě chválím celý tým za aktivitu a nasazení, v jakém se zápas odehrál."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Čelákovice 4:4 (1:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:35)