FC Tempo Praha

U9: Parádní výkon v Liberci

1.2.2018 11:34   Pavel Žibrita   Tomáš Slany  

Daleký výlet na sever Čech se vyplatil.

Dnes měli kluci za úkol ihned po ztrátě míče atakovat soupeře ve větším počtu, být aktivní ve všech hráčích jak dopředu, tak při soupeřově protiútoku. Brankář byl v podstatě pátý hráč.

První parta, u které jsem byl, se úkolu zhostila na výbornou. Jen velmi výjimečně nás soupeř dokázal překonat. Liberec se těžko pral s naší aktivitou  a prakticky obě první dvacetiminutovky se odehrály převážně na soupeřově půli. Kluci z aktivity těžili. Viděli jsme spoustu pěkných akcí, některé kombinace do prázdné brány a parádní góly. Velmi se mi líbila komunikace na hřišti,  kde je vidět posun a kluci na sebe začínají více mluvit.

Třetí a čtvrtou dvacetiminutovku jsem byl u druhé party, která zpočátku působila vlažně a bez energie. Ale opravdu jen ze začátku. Po chvíli se kluci začali rozjíždět  a prakticky bych napsal to stejné co u první party.

Celkově jsem dnes zvolil dost příkazový styl, na kluky dost volal, převážně aby šli neustále do tlaku, do balónu, aby chtěli získat míč. To celé proto, aby si zažili celý zápas hrát v obrátkách velmi vysokých. Malinko jsem se obával, že nám dojdou síly, nestalo se. Příště určitě takhle zápas nepovedu, přeci jen chceme, aby kluci takhle hráli sami od sebe. Jak jste viděli, fungovalo to, tak by příště mohlo klukům pomoct společné fandění rodičů, které jsem postrádal. Celkově všechny kluky chválím za parádní výkon! Jen tak dále.

Pavel

Na našem hřišti jsme dostali na začátku soupeře pod tlak, který se nám ale nedařilo potvrdit střelecky. Naše koncovka nebyla příliš dobrá, a soupeř to dokázal potrestat rychlými protiútoky. Slovan hrál ve vysokém tempu a nedaroval nám ani centimetr volného prostoru. To kluky po několika obdržených brankách na chvíli srazilo do kolen. Většina z nich vypadala, že by raději na hřišti ani nebyla. Kluci se ale dokázali tempu přizpůsobit a po protočení přes střídačku zase zvedli hlavu a vrátili se zpět do zápasu. Hra byla vyrovnaná a šance byly na obou stranách.

Druhá dvacetiminutovka už byla diametrálně jiná než ta první. Kluci do ní vstoupili s velkým zápalem a dokázali soupeře zatlačit na jeho polovinu. Do soupeřovy brány začaly padat góly a to klukům dodávalo více a více chuti do hry. Druhou čtvrtinu jsme měli herní převahu. Zapracovat ještě můžeme na více aktivní hře brankáře v poli a trochu více si zažít rozehrávku od brankáře na sbíhajícího si předního, kterou zatím moc často nevidíme.

Na druhý poločas jsme si party s trenéry prohodili. Druhá parta pokračovala ve svém herním stylu z prvního poločasu. Byly pasáže, kdy to měla s nově příchozím soupeřem o něco těžší. Začaly padat branky i do naší sítě. To bylo zpravidla po situacích, kdy jsme byli natěšeni na míč a už jsme nevěnovali tolik pozornosti na obsazování hráčů.  Ti se pak někdy i ve třech dostávali po rychlém přenesení hry před našeho gólmana.

Velmi bych vyzdvihl aktivní hru našich brankářů. Ta dělala soupeři velké problémy a my tak dokázali rychle získat míč a nedovolovali jsme soupeři snadný přechod do útočné fáze.

Celkově považuji utkání se Slovanem za velmi kvalitní a přínosné. Bylo fajn zahrát si se soupeřem, který chce hrát fotbal. Kluci si vyzkoušeli, že když se snaží a makají, tak mohou mít a mají navrch i s takovým soupeřem. Pro obě party platí, že pokud jen trochu zvolní, a ve 4+1 stačí i když se někde zapomene už i jeden hráč, tak se najednou karta obrátí a loví míče z vlastní brány. Právě takové zápasy kluky posouvají kupředu. Přejme si, aby podobných bylo co nejvíce. Tentokrát se nám takto daleký výlet za fotbalem určitě vyplatil.

Stejně jako od Pavla, tak i ode mne si všichni kluci zaslouží velkou pochvalu za super výkon. První parta, která to po první dvacetiminutovce nezabalila, hlavně i za to, že dokázala zvednout hlavu a pak soupeře přehrávala.

Kluci, je to všechno o Vaší hlavě a vůli dát do toho všechno po celý zápas. Pamatujte si to a věřte si! Máte na to, jste skvělí!

Tomáš

Zápasy:

FC Slovan Liberec - FC Tempo Praha