FC Tempo Praha

Muži A: Nakonec dobrý bod

12.3.2018 13:43   Petr Vanko  

Tempo proti Zbraslavi sehrálo mizerný zápas a nakonec vyrovnalo Geisslerem na 1:1 v poslední minutě.

Zimní přestávka je u konce a jarní část přeboru jsme začínali se Zbraslaví, která se toho času ocitla na pozici znamenající sestup.

Oba týmy přivítalo krásné počasí a cestu do hlediště si našla i velmi slušná návštěva. Bohužel kromě počasí už víc pozitiv zápas nenabídl. Den před naším zápasem prakticky všechny ohrožené týmy bodovaly a ani my jsme nečekali jednoduchý zápas. Věděli jsme, že Zbraslav hraje na jaře o všechno a navíc se jí vrátil důležitý útočník Sýkora po zranění.

Celkově lze říct, že dění na hřišti bylo naprosto věrným odrazem naší zimní přípravy. Není trénink, není pohyb a prakticky za celý zápas jsme Zbraslav nedostali do úzkých. Po úvodním oťukávání se začal míč nakopávat zleva doprava a nazpět a nám dělal velké problémy urostlý Sýkora. Zelení získávali velké množství standardních situací a museli jsme být neustále na pozoru. Hlavičku Sýkory vytlačil Pacovský na rohový kop a po jeho rozehrání orazítkoval hlavou Žižka břevno. My se dostali ke slovu až v závěru, ale Geissler nejprve našel jen náruč Zicha, posléze promáchl ve výborné pozici po přihrávce Vltavského a pak svůj samostatný nájezd sám překazil ofsajdem.

Ve druhém poločase kdo čekal, že soupeře zmáčkneme, tak zůstal zklamán. Krásné počasí se proměnilo na protivítr a to byla jen voda na mlýn Zbraslavi. Dlouhé auty, rohové kopy a přímé kopy se začaly množit a důrazný soupeř se ujal vedení. Trestuhodně jsme se vykašlali na bránění rohového kopu a Konečný nadvakrát dostal míč do sítě - 0:1. Až po inkasované brance se začalo hrát víc na polovině soupeře, ale dlouho to na šanci nevypadalo. Nadějně vypadala jen možnost Freie, ale jeho zakončení šlo daleko vedle branky. K vyrovnání nám tak musela pomoct chyba soupeře. Zich nedosáhl na centr v poslední minutě a Geissler se po přímém kopu Bláhy trefil hlavou do opuštěné branky - 1:1. V zápase, kde jsme si nevytvořili žádnou šanci, jsme tak utrpěli alespoň bod, který se v konečném účtování bude velice hodit.

Petr Vanko (Tempo): "Průběh utkání mě bohužel nepřekvapil, protože zimní příprava prostě dobrá nebyla. Musíme to dotrénovat teď a věřím, že se kluci hecnou, aby účast na trénincích byla co nejvyšší. Bod můžeme považovat za získaný, protože nebýt chyby brankáře, tak jsme prakticky neměli šance na vstřelení branky. Jiný recept než zamakat v tréninku teď prostě není."

Martin Vnouček (Zbraslav): "Potřebujeme samozřejmě body, ale bohužel jsme v poslední minutě inkasovali ze standardky. Je to pro nás velká škoda, že jsme to neudrželi. Nicméně to byl vyrovnaný, bojovný zápas z obou stran, Obě družstva dala gól ze standardky. V prvním poločase jsme trefili břevno a Sýkorovu hlavičku vychytal domácí brankář. Takže v tomto směru je asi remíza zasloužená."

Nejlepší hráč Tempa: Michal Netušil.
Nejlepší hráč Zbraslavi: David Konečný.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Svatopluk Sýkora (Zbraslav).



Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Zbraslav 1:1 (0:0) Video ze zápasu