FC Tempo Praha

U12: Velmi dobrá premiéra

26.3.2018 11:25   Dominik Kadlec  

Tempáci si přesvědčivě poradili se soupeřem z Českých Budějovic.

Loko Vltavín
Se soupeřem jsme se střetli na podzim v pražské soutěži a neuhlídali jsme velkého a rychlého hráče Lokády, který nám dal snad pět branek a utkání jsme prohráli. Tentokrát byli kluci pozornější, sice tohoto hráče asi dvakrát neuhlídali, ale vše napravili útočnou hrou. Vzhledem k tomu, že soupeř hru dost zjednodušoval dlouhými míči od brány, tak se hra často odehrávala ve středu hřiště, který byl přehuštěný. Bylo to tedy hlavně o soubojích, klukům se i tak podařilo hru několikrát protlačit středem a skórovali snad desetkrát. Ve druhém poločase jsme chtěli, aby kluci hráli více po stranách, více se snažili otáčet hru ze strany na stranu, a aby kromě výsledku šla nahoru i kvalita hry. Kluci se v těchto směrech zlepšili a zápas měli stále pod kontrolou. Konečný výsledek mohl být tak o 15 gólů.

SKP České Budějovice
Na podzim na Hluboké jsme se soupeřem ubojovali remízu 4:4, tentokrát byl zápas o něčem jiném. Do první třetiny jsme vstoupili vlažně, prvních patnáct minut byla hra vyrovnaná a soupeř se ujal vedení. Naštěstí se prakticky hned vzápětí podařilo klukům vyrovnat. Tím z kluků opadla asi možná i nervozita z prvního mistrovského zápasu po zimě a začali soupeře přehrávat, nejdříve lehce a do přestávky šli s náskokem 3:1.

Od druhé třetiny už byla převaha kluků výraznější a bylo krásné sledovat, jak střídají individuální akce s týmovými, kličky se střídaly s přihrávkovými kombinacemi. V podstatě všichni podali velmi dobrý výkon. Hru podpořil i kvalitní výkon Toma Nguyena v bráně, který měl přesvědčivé zákroky a zároveň velmi slušně rozehrával. Soupeř hrozil z protiútoků, které však často Tom zastavil včasným vyběhnutím a únik soupeře zastavil vlastně ještě dříve, než začal. Nesmíme se nechat uspokojit a pracovat dál, hra vypadala velmi dobře, ale stále je kam se zlepšovat.
 
Nyní jsme ukončili zimní cyklus, ve kterém jsme se věnovali ve středu gymnastice ve spojení s fotbalem a ve fotbalových trénincích převážně pozičním hrám. Nyní gymnastiku nahradíme úpoly - soubojové chování. Dále se budeme hodně věnovat pozičním hrám a proti zimě zase zařadíme ve větší míře chování v soubojích 1:1, což souvisí i s těmi úpoly. Cílem pro jaro je zlepšit u všech hráčů hru slabší nohou a kopací techniku - šajtle, nárt, dlouhá přihrávka vzduchem s rotací, dlouhá přihrávka bez rotace atd... Ruku v ruce s přihrávkou jde první dotek. Toto jsou tedy dva hlavní cíle do jarního tréninkového procesu. Nesmíme zapomenout na rozvoj rychlosti, kluci jsou ještě rok v optimálním období pro rozvoj rychlosti, na tom pracujeme kontinuálně, ale nyní v tom ještě přidáme. Na jaře se snad opět rozběhnou pondělní atletické (pořád je to fotbal - tedy fotbalové atletiky) tréninky, a tak zvažte účast kluků. Pokud se nerozběhnou, tak nějakým způsobem, třeba jednou za 14 dní zařadíme trénink navíc.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Loko Vltavín 18:3 (:)
FC Tempo Praha - SKP České Budějovice 11:2 (3:1)