FC Tempo Praha

Muži A: Tři body za parádní góly

26.3.2018 16:00   Petr Vanko  

Tempo porazilo rezervu Admiry po ukázkových trefách Netušila a Vltavského.

Po odloženém zápase na Dukle jsme na jaře hráli podruhé v domácím prostředí. Po nevydařené premiéře se Zbraslaví jsme všechno chtěli napravit s Admirou B.

Soupeř však budil respekt. Rezerva Admiry nasbírala v posledních 6 kolech 16 z 18 možných bodů a navíc se odložil zápas divizního áčka, takže se v sestavě objevilo pár jmen z kádru A-týmu. V samotném utkání se ale ukázalo, že naše motivace si opět dokázat, že fotbal hrát umíme, byla větší, než aktuální forma a sestava soupeře. V zápase velmi slušné přeborové úrovně (ke které přispěli i všichni tři rozhodčí) jsme nakonec rozhodli v samotném závěru.

Od počátku jsme se snažili soupeře zatlačit a výsledkem bylo velké množství standardních situací, ale Admira s vypětím všech sil odolala. Do první vážné akce se pak řítil Trojan, ale chyběl mu krok, aby byl u míče dříve než brankář Žulevič. Na druhé straně zahrozil po centru ze strany Vachoušek, ale jeho zakončení skončilo daleko vedle branky. Určitě ještě stojí za zmínku střela Zimmermanna, který z úhlu bohužel trefil jen ležícího brankáře a pak naše největší šance, kdy měl soupeř pořádnou porci štěstí. Perl uvolnil Vltavského, ten se kličkou zbavil obránce a jeho tvrdou střelu vyrazil Žulevič jen s vypětím všech sil pod sebe. Míč se vznesl na břevno, kde se dvakrát odrazil a hlavičkující Geissler stojící téměř na brankové čáře trefil jen v pádu zasahujícího obránce. Tisíciprocentní šanci jsme tak nevyužili a do kabin se šlo za smírného skóre.

Po pauze se hra vyrovnala a již jsme neměli takovou převahu. Hrálo se velmi zodpovědně na obě strany. Admira si žádnou velkou šanci nevypracovala, naopak my jsme mohli jít do vedení. Šmídek vybojoval míč ve středu hřiště, přihrál Trojanovi, který předal rychle Bláhovi. Ten se nijak nerozpakoval, obešel dva protihráče a Žulevič svůj tým výrazně podržel. V 69. minutě už se skóre měnilo. Bláhův přímý kop si našel Netušil a neomylně poslal hlavou míč do sítě - 1:0. Dalekonosná střela Geisslera se neujala, a tak se čekalo na gól do další standardní situace. Admira rychle rozehrála aut, míč za obranu, kde se ocitli dva osamocení hráči v černých dresech a Bougetouta s trochou štěstí překonal Pacovského - 1:1. Naši hráči se velmi rozčilovali, celá situace velmi zaváněla ofsajdem, ale z našeho postavení u laviček, ani ze záznamu není vidět vůbec nic, takže nezbývá než věřit úsudku pomezního Tikala. Vyrovnání nás nepoložilo, střídající hráči naši hru oživili a znovu se tlačili dopředu. Po autovém vhazování odcentroval Geissler, Čech nic nevypustil, přes hlavu vrátil míč do "ohně" a rovněž v akrobatické pozici střílející Vltavský rozhodl zápas v náš prospěch - 2:1. Závěr jsme si již pohlídali, a na Lhotce se tak slavilo nesmírně cenné a důležité vítězství.

Trenér Petr Vanko: "Oba týmy dokázaly, že právem patří do vrchní poloviny tabulky. Hrálo se velmi organizovaně, poctivě a zápas měl velmi slušné tempo. Jsem rád, že jsme to v závěru urvali. Dnes si myslím, že jsme si šli za výhrou více než hosté a věřím, že nás vítězství povzbudí i do dalších kol a tréninků."

Nejlepší hráč Tempa: Marek Vltavský.
Nejlepší hráč Admiry B: Martin Čácha.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Michal Netušil (Tempo).




Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Admira Praha B 2:1 (0:0) Video ze zápasu